Aspira la Lumina

Intrebare: Ai spus ca atunci cand citim Zohar-ul, trebuie sa recunoastem forta care este in spatele povestii. Este corect sa-mi imaginez ca o anumita forta imi vorbeste intr-o alta limba pe care nu o inteleg si ca incerc sa inteleg aceasta limba, ca un copil care ii aude pe ceilalti vorbind si invata in acest fel limbajul?

Raspuns: Nu, este incorect. Prin mintea si sentimentele mele corporale nu voi putea fi niciodata in stare sa recunosc imaginea in spatele careia este situat Creatorul. Singura mea sarcina in timpul studiilor este de a trezi in mine o influenta speciala, numita Lumina care Corecteaza, care va construi apoi, o noua calitate in mine si imi va permite sa simt imaginea unei lumi diferite.

In acest moment imi lipseste calitatea de care am nevoie, pentru a-L vedea pe Creator prin textul Zohar-ului. Aceasta calitate trebuie sa se formeze in mine in mod gradual, ca rezultat al propriilor mele eforturi. Lumina ma influenteaza si construieste un simt interior aditional – calitatea daruirii. Apoi eu incep sa-L simt pe Creator prin acest simt. Niciun alt efort sau scop nu ma va ajuta, atunci cand studiez cartile sfinte (adica, cartile despre Lumea Superioara si despre Creator). De aceea, toate eforturile mele trebuie sa fie directionate numai pentru trezirea Luminii Inconjuratoare.

Creatorul poate fi descoperit numai daca eu sunt similar cu El, avand aceleasi calitati. El este un Daruitor complet, in timp ce mie imi lipseste calitatea de daruire, care este simtul prin care il voi descoperi. Pot obtine acest simt prin influenta Luminii care Corecteaza, ascunse, pentru ca Lumina creeaza calitatea de daruire in mine. Apoi il voi recunoaste pe Creator.

De aceea, in timp ce citim Zohar-ul, fiecare dintre noi trebuie sa se straduiasca sa trezeasca Lumina care il influenteaza.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 20.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: