Astepti Mantuirea?

Zohar, Capitolul Shemot (Nume. Exodul), Paragraful 247: Saizeci este Malchut, cei mareti de deasupra, din partea lui Gvura ce se agata de gravuri, adica de ceea ce este extern sfintei Haia a Israel, care este Malchut. De aceea ei sunt numiti dupa ea, saizeci de regine [Malchut]. Aceia sunt ingeri stabiliti deasupra natiunilor. Optzeci de servitori sunt ingerii stabiliti de catre gravurile lui Malchut, dedesubt de cele 60 de regine. De aceea ei sunt numiti servitori, nu regine. Iar fecioarele sunt nenumarate… .

Tot ceea ce citim in Zohar transpare in dorinta. Nu exista decat dorinta. Citim despre fenomenele sale interne, schimbari si diferite relatii intre partile ei componente.

Este un dispozitiv maret, luat laolalta sub denumirea de Malchut, care trebuie sa se schimbe, cu fiecare pas sporind echivalenta sa cu Lumina. De aceea toate denumirile si termenii din Zohar exista in interiorul lui Malchut, in interiorul dorintelor noastre, in variatele lor inter-relationari.

Doar astfel trebuie sa gandim cum sa atragem Lumina, in dorinta descrisa in Zohar. Chiar daca nu intelegem exact care calitati sau schimbari ne sunt expuse, sau orice este scris acolo, totusi asteptam mantuirea: ca Lumina sa influentezae aceasta dorinta, ca noi sa intelegem si sa simtim dorinta si Lumina ce o umple si sa le simtim la un loc. Adevarat este ca una nu poate fi simtita fara cealalta, ci numai atunci cand cele doua se ating chiar si prima oara, intr-o masura minimala.

Acesta este lucrul pe care trebuie sa-l asteptam. Iar toate cuvintele si literele ce le citim in Carte exista doar in aceasta dorinta – in sufletul nostru.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: