Avem totul, dar…

Zohar, Capitolul Haiei Sarah (Viata Sarei)”, paragraful 155:… Fiecare Guf (trup) se simte sub autoritatea lui Sam, preotul lui Esav, din timpul pacatului pomului cunoasterii, de cand Guf (trupul) a fost pedepsit cu moartea. Aceasta stapanire este murdaria sarpelui, care nu este curatat din Guf inainte sa se descompuna in mormant…

Dorinta de aprimi placere, numita trup este ego-ul meu, dorinta enorma pentru placer, in beneficial meu personal. Ea trebuie sa moara sub ochii mei, sa fie ingropata si descompusa. In viata mea trebuie sa ajung la o asemenea stare in care moartea este mai buna decat o asemenea viata, cand stiu sigur ca nu am nimic si nu voi avea niciodata nimic de la aceasta viata pamanteana. Am totul, dar nu am nicio motivatie sau scop in viata mea. care sa dea sens existentei.

Asta este exact ceea ce se intampla azi. Oamenii au totul, in comparativ cu cei care au trait cu mii de ani in urma. Au un loc in care sa traiasca, mancare si prosperitate. Cine a trait in asemenea conditii in trecut? Probabil, doar regii.

Azi avem totul, cu toate acestea trebuie, insa, sa luam antidepresive si sa ne vizitam terapeutul personal de doua ori pe saptamana. Asta ne spune ca oamenii descopera incapacitatea de a se implini singuri. Aparent, trupul nostru este satisfacut la nivel material, sau animalic, in acelasi timp, insa, fiinta umana din noi se autodescopera si este goala. Asta inseamna ca trupul se descompune in mormant.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: