Bandajeaza-mi sufletul!

Intrebare: Ce putem face sa fortam Lumina Superioara sa ne ridice la primul grad spiritual?

Raspuns: Exista un singur raspuns: Incearca mai departe sa verifici daca cu adevarat te intorci inspre Lumina Superioara sau sursa ei, Creatorul? Pui toti factorii impreuna? Pentru ca daca nu, atunci te abati de la cale; nu te intorci inspre locul corect si nu aduci vasele sparte (Kli) ale sufletului tau, spunand:”Repara-l te rog pentru mine”!

Presupune ca iei o galeata care curge, mergi la un fierar si ii spui: „Uite, aici e o gaura. Vreau sa o repari”. Apoi, ca urmare a cererii tale el vede gaura si o repara.

La fel se intampla in spiritualitate. Trebuie sa iti aduci vasul (dorinta) cu locul sparturii si sa spui ce trebuie facut, ce inseamna pentru tine corectia.Apoi, cu siguranta Lumina o va face posibila.

Lumina trebuie sa ii poarte de grija, dar este vorba de actiunea in sine. Treaba ta este sa pregatesti intentia pentru aceasta actiune. Lumina lipeste instantaneu, amelioreaza sau aplica un bandaj. Este facut de catre Lumina. Dar depinde doar de tine sa faci restul.

Intr-un grad spiritual mai mare trebuie sa aducem Kli-ul, stiind cu precizie unde este spart si cum trebuie reparat. In acel punct, iei exemplul corectiei de la Cel de Sus; esti de acord cu El partial sau total. Analizezi nu doar intentia, ci si tipul corectiei.
Din partea 2a a Lectiei zilnice de Cabala 11/28/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: