Cabala și matematica

Întrebare: Un dispozitiv matematic științific face posibilă descrierea cu acuratețe și în mod adecvat a realității noastre. De exemplu, electrodinamica cuantică descrie proprietățile unui atom cu o precizie fantastica, printr-o metodă matematică.

Poate Cabala explica eficiența sistemului matematic? Mulți matematicieni și fizicieni teoreticieni cred că matematica în sine, este o realitate separată.

Răspuns: Matematica nu vorbește despre lucruri direct; pe de altă parte, aceasta este o disciplina foarte concreta. Este într-adevăr impresionant! Cu alte cuvinte, matematica este un limbaj care se potrivește la absolut toate științele.

Înțelepciunea Cabalei, în practică, de asemenea, este construita pe calculele unor  înălțimi și nivele și grade similare in clasificare cu cea a electronilor, a fotonilor, etc. În Cabala, totul este construit prin intermediul unităților de energie care se amesteca constant si sunt in contact una cu alta, conectându-se si apoi detașându-se. Ca urmare, ele creează în observatori (noi) senzația acestei lumi.

De aceea, matematica servește ca bază pentru Cabala. Pe de o parte, cuvântul „Sefira” înseamnă „a străluci”, dar pe de altă parte, poate fi tradus  „pentru a calcula.” Deci, în Cabala, la fel ca în toate celelalte discipline, totul este construit pe calcule. Este imposibil să se formuleze fără calcule.

Cabala utilizează o terminologie care pare a fi împrumutata de la psihologie, filosofie, și chiar din basme: cum ar fi o transformarea misterioasa cu ajutorul unei unde ce provine de la o baghetă magică.

De fapt, este doar o descriere convenabilă a unei transformări a unor materiale în altele, un exemplu al tranziției între diferite nivele, etc., deoarece un astfel de limbaj este mai concis și clar pentru oamenii de știința. Totuși, în cazul în care este tradus într-un limbaj matematic, o propoziție se poate transforma într-o carte mare.

Cabala nu se referă la Tora ca la o poveste obișnuita. De exemplu, în cazul în care se spune, „Moise a luat ceva și s-a dus undeva …” denotă un anumit nivel de energie la care senzație umană crește de la un nivel la altul. Schimbarea proprietăților unei persoane începe să se extindă în descrierea a ceva cu adevărat imens.

Uneori, în scopul de a rezolva o mica problemă de matematică, este necesar să se scrie o carte care prezintă problema într-un mod in care cititorii să înțeleagă care este problema si despre ce. Același lucru se aplică aici.

De aceea, în Cabala dispozitivul matematic nu este evident sau clar. Gematria (valori numerice ale literelor și cuvintelor) este o altă poveste. Atunci când un om obișnuit citește cărți care se bazează doar pe limba Gematriei, el nu va înțelege nimic, la fel cum el nu poate înțelege matematici superioare.

Din KabTV lui „Cabala si Stiinta” 10/7/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed