Calatorind din Tara Liliputanilor in Tara lui Guliver

Intrebare: Ce este garantia reciproca ?

Raspus: Ieri in timpul Lectiei pentru Copii am dat urmatorul exemplu: fiecare persoana poseda o foarte mica forta egoista. Nu putem atinge lumea spirituala cu acesta, pentru ca spiritualitatea atrage dupa sine totala daruire. Lumea spirutuala exista cu o treapta mai sus de lumea noastra, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim cu un grad mai puternici decat suntem in mod obisnuit.

Cum putem transforma o mica, forta egoista, intr-una mare, a daruirii? Prin unire! Trebuie sa ne unim in forma garantiei reciproce, adica, sa unim imperativ toate granitele. Cum?

Sa presupunem ca exista 50 de oameni, de statura diferita. Daca fiecare se incorporeaza pe sine in cel mai mic, el devine un urias, cu o inaltime de 60 de picioare si o greutate de 200 de pounzi. Si ce se va intampla daca toti se alatura celui mare, care este mai inalt decat toata lumea? Rezultatul va fi acelasi: un urias de 60 de picioare si 200 de pounzi. Cu alte cuvinte, nu exista cineva mic sau mare in aceasta interconectare reciproca; mai degraba, toti devin egali.

In acest caz, cand vor intra ei in lumea spirituala? Daca sunt integrati unul in altul, vor face asta impreuna. Acest lucru poarta numele de garantie reciproca.

Iata cum ar trebui sa ne raportam la vasul comun spiritual (sufletul, Kli). Nu exista diferenta intre sufletele incluse in acesta, nici in inaltime nici in greutate. Daca noii studenti se conecteaza la noi, ei devin demni de a primi tot ceea ce noi dobandim. Aceasta este o speciala, miraculoasa forta, pe care o contine garantia reciproca.

Din partea 1 Lectiei zilnica de Kabbalah 07.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed