Calea catre auto-realizare

Zohar, capitolul „Yitro (Jethro),” punctul 199: Fruntea Lui este mare, dar nu atât de mare, liniile sale sunt cinci- trei orizontale de la o parte a fruntii la alta, iar două nu sunt orizontale. El este in confruntare, în special în casa lui, toate acţiunile sale sunt rapide, el pare bun, dar nu este aşa. El se laudă cu ceea ce nu este în el … El este îngăduitor în discursul său, dar nimic mai mult, se împinge unde nu aparţine, iar cel care colaboreaza cu el ar trebui să fie atent la lăcomia lui, dar va reusi cu el.

Zoharul ne spune despre cât de complicati suntem în interior. De fiecare dată dezvăluim noi calităţi în interiorul nostru, care pot fi bune sau rele şi care vin în mod constant pentru a se înlocui una pe alta, noi trebuie să le folosim pentru a discerne toate oportunităţile noastre de a ne realiza, în stadiul actual, pentru a descoperi toate slăbiciunile noastre şi limitările. Acesta este modul în care, clipă după clipă, o persoană atinge mai mult in sine, şi asta înseamnă că atinge Creatorul, după cum este scris, „Te voi şti din acţiunile Tale.”

Când totul este spus şi făcut, întreaga noastră cale este calea auto-realizarii, realizarea de noi înşine. În esenţă, întreaga ştiinţă a Cabalei explică unei persone cine este, cum l-a facut Creatorul. Prin urmare, nu aveţi nevoie de nimic mai mult: În măsura în care ai înţeles modul în care Creatorul te-a creat, ce a creat El în tine, de ce şi în ce formă, atat de mult îl vei atinge.

Prin urmare, citind descrierile acestor imagini ale omului, trebuie să înţelegem că nici una dintre ele nu este ştearsa. Toate se completeaza unul pe altul, prin calităţile lor, care sunt similare sau opuse Luminii, şi în cele din urmă obtin imaginea Creatorului.

În plus, trebuie să înţelegem că este vorba despre o persoană care progreseaza în spiritualitate şi acesta este modul în care ea se vede pentru moment, cu calităţile sale pozitive şi negative în comparaţie cu Lumina, Creatorul. Dar persoana se judeca pe ea însaşi şi discerne aceste calităţi ea însaşi. O altă persoană le-ar vedea diferit, pentru ca „orice persoană judeca potrivit defectelor sale.”

Dacă o anumită imagine apare în faţa ei acum, doar i se pare, dar nu există de la sine în realitate. Singura imagine care există prin sine este imaginea Creatorului. Dar aceste imagini sunt reprezentate în interiorul unei persoane prin calitatile sale interioare.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 3/16/11, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: