Calea spre Infinit

Cartea Zohar, capitolul „Truma” (Donaţie), paragraf 75: Omul care îşi doreşte să stabilească drumul, trebuie să se scoale cât este încă noapte, să stea de veghe observând ora  în partea de est, şi să vadă într-o viziune literele care ard pe boltă, una mergând în sus, cealaltă mergând în jos. Aceasta este scânteierea literelor cu care cerul şi pământul au fost create.

Desigur, toate aceste fenomene au loc in interiorul nostru, în interiorul fiecărei persoane, şi noi trebuie să le căutăm şi să le recunoaştem în interiorul nostru. Vorbim despre conexiunea dintre noi despre tipurile şi natura ei. În acest fel vorbesc Cabaliştii despre ea. De fapt, nu există nimic altceva.

În cele din urmă, descoperim reţeaua perfectă de conexiune dintre noi numită Malhut de Infinit, şi pe drum, o vedem parţial, în forme variate. Deci, când atingem corecţia finală, nu mai sunt forme. Totul este dizolvat în Lumina albă. După cum este scris, „El şi Numele Lui sunt unul”.

Însă, deocamdată, sunt tot felul de tipuri de forme, proprietăţi, lumi şi ascunderi care pitesc de noi perfecţiunea pe care noi o descoperim încă o dată prin structura tuturor acestor lumi. Ascunderea a fost creată de sus în jos, de jos catre în sus, revelaţia are loc prin aceiaşi paşi, în aceleaşi lumi.

De aceea noi trebuie să încercăm să ne imaginăm întregul text în conexiunea dintre noi, despre formele de conexiune este vorba în text, iar şi iar.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 5/31/2011 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: