Cand a venit vremea sa plecam din lume

Zohar, Capitolul VaYechi (Si Iacob Traieste), paragraful 157: Cat de mult timp ti-am dat sa traiesti in aceasta lume? Nu am permisiunea sa te informez acest lucru, si un om nu este informat despre asta. Dar Rabi Shimon a fost in mare bucurie in ziua mortii sale, si acolo, in toate lumile a fost o mare bucurie, deoarece, multe secrete a dezvaluit el, atunci.

Moartea unui om drept se aseamana cu purificarea (Hizdakchut) unui Partzuf. Atunci cand o persoana paraseste gradul sau si trece dintr-o lume in alta, si mai ales cand paraseste cel mai mic (mai inferior) dintre toate gradele – aceasta lume – este o mare bucurie.

Si totusi, noi credem altfel, si credem ca traim intr-o lume minunata. Pur si simplu nu am vazut nimic mai bun, in afara de aceasta lume. Trebuie sa dezvaluim lumea spirituala, asa cum este spus, Vezi lumea ta, in aceasta viata. Apoi, vom realiza unde suntem, de fapt, acum.

Daca omul isi incheie misiunea, el nu trebuie sa se intoarca in aceasta lume, asa cum s-a intamplat cu Rabi Shimon, care a atins Corectarea Finala. De acum el sta doar in dimensiunea superioara si nu se mai  reincarneaza in forma inferioara, materiala. Cine nu a realizat starea de Finala Corectare, va primi o noua reincarnare, va fi renascut pentru a trai din nou in aceasta lume.

Se subintelege ca Rabi Shimon este fericit, binecuvintat, nu pentru ca, in cele din urma a scapat de munca si se poate bucura acum de odihna, ci pentru ca el a adus Tora (Lumina care Reformeaza), in intreaga lume. Aceasta, desigur, il copleseste de bucurie.

Conferinta in Lag BaOmer 1.05.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed