Cand cei rai sunt eliberati

Zohar, Capitolul Miketz, Paragraful 85: Ori de cate ori se pune judecata pe Israel si spune „povara”, aparent este o povara asupra Creatorului, sa pedepseasca pe Israel. E o povara din ambele parti, ca si cum El ar fi impovarat, fie ca ii pedepseste, fie ca nu. Daca nu ii pedepseste, ei vor ramane in murdaria pacatului. Iar daca ii pedepseste, sufera pentru durerea lui Israel. De aceea e rau atunci cand scrie „povara”, in ceea ce ii priveste.

Progresul spiritual este imposibil fara a dezvalui dorinta de a ne bucura. Dorinta noastra de a fi umpluti de placere este infinita, dar este ascunsa inauntrul nostru. Cand aceasta dorinta se dezvaluie treptat in forma sa necorectata, noi incepem sa avem probleme. Inima ne e impovarata, iar inaintarea noastra devine inca si mai grea. Cu toate acestea, procesul prin care trecem este inevitabil, deoarece corectarea are loc peste dorinta noastra de a ne bucura. Ca urmare, ea trebuie dezvaluita in acest fel.

Dezvaluirea dorintelor noastre necorectate este un semn ca suntem gata sa fim corectati. De aceea, se dezvaluie noi straturi ale dorintei necorectate, de care sa ne bucuram, permitandu-ne sa lucram cu ele. Din acest motiv, trebuie sa apreciem atat binele, cat si raul.

Nu exista „rau”, ci doar ceea ce se numeste „Dezvaluirea Raului”. Atunci cand ceea ce era ascuns inainte ni se dezvaluie sub forma dorintelor „rele” (egoiste), procesul de corectare devine posibil.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed