Cand inima intelege

Zohar, Capitolul VaYikra (Si Domnul a chemat)), Articolele 147-149: Iod al Numelui Sfant se conecteaza in trei legaturi. Din acest motiv, exista doar un varf in el deasupra, un varf dedesupt si un varf in mijloc, deoarece trei legaturi atarna din ea. Varful de deasupra este Keter de sus, deasupra tuturor celor de sus, capul capetelor si sta deasupra tuturor… Varful de jos este celalalt, varf de jos al Iod. Este Bina, capul care uda gradina, Malchut. Asta este fantana cu apa din care toate plantele sunt udate, deoarece toate Mohin de Zon si BYA pleaca de la Bina

Litera Iod este Hochma a lumii Atzilut, mintea ascunsa. Prin punctul de sus intra Lumina Infinitului, iar prin punctul de jos iese Lumina Bina si curge prin Zeir Anpin si uda gradina, Malchut.

Ar fi posibil sa descriem intregul sistem in detalii ca acestea, dar studiem Zohar-ul pentru a atrage Lumina care Reformeaza, nu studiem niste teorii uscate. Studiem Zohar-ul, nu ca sa castigam cunostinte teoretice despre spiritualitate, ci chiar sa o experimentam! Cand incepem sa simtim ceea ce Zohar-ul ne spune, vom simti daruirea si primirea in noi, vom simti diferenta dintre ele; numai atunci vom fi capabili sa citim si sa descoperim intreaga imagine care ne va apare ca senzatii. Vom studia Zohar-ul pentru a intelege ceea ce simtim! Apoi voi incepe sa studiez Kabbalah ca stiinta; voi adauga mintea la sentimentele mele.

Dar mai intai trebuie sa primesc senzatia! Mintea urmeaza. Altfel, va fi o motivatie teorectica fara o intelegere practica. Vom ramane blocati in aceste diagrame si vom ramane in aceasta lume sa teoretizam ca si cum am sti ce se intampla acolo, in lumea spirituala.

Dar nu trebuie sa stim ce se intampla acolo: Trebuie sa fim acolo! Este o mare diferenta intre aceia care percep lumea spirituala si teoreticienii care doar invata despre ea in Zohar, ultimii fiind aceia pe care Baal HaSulam i-a intalnit in Ierusalim cand a sosit in Israel. Ei studiau Zohar-ul si stiau toate cartile si scrierile lui Ari din inima. Dar cand au fost intrebati daca il percep, ei au replicat: Nu este nimic de perceput aici! Doar memoram textul.

Dar pentru noi, in primul rand si cel mai important lucru este sa dobandim calitatea de a percepe lumea spirituala: Zohar-ul trebuie sa intre in noi si noi trebuie sa incepem sa traim in el. Apoi vom studia ce simtim si cum trebuie sa ne schimbam aceste sentimente, cum sa mergem in spiritualitate.

Nu putem cerceta ceea ce nu percepem. Deoarece suntem materia dorintei de a primi, trebuie sa percepem realitatea in ea. Numai atunci vom fi capabili sa studiem din ce consta perceptia noastra.

Bina deriva din cuvantul Havana, intelegere, asa cum este scris, inima intelege. De aceea studiem Zohar-ul, pentru a fi capabili sa daruim si sa percepem Creatorul. Mai tarziu, tu si cu mine vom discuta fiecare pagina din Zohar, si vom vedea cat de multe contine, intreaga simfonie a sentimentelor.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 23.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: