Cand Intunericul este plin de Lumina

Zohar: Cand vine intunericul si Nukva se conecteaza cu el, ea se aranjeaza si straluceste in Hochma, care este guvernarea ei. Si din moment ce ea nu are Hasadim, toate deschiderile ei sunt blocate din toate partile, toate Luminile sunt oprite in cadrul ei si nu exista nici un orificiu in ea, prin care ar putea aparea orice fel de lumina.

Ea este umpluta cu Lumina, dar orificiile de ventilare sunt blocate. Ulterior, cand linia de mijloc se trezeste in ea si deschide orificiile de ventilare, ei vor primi iluminarea Hochma, care a fost blocata in ea la momentul respectiv. Este scris ca ei isi doresc sa patrunda Nukva exact atunci cand in ea se discern aceste cai inguste si izvoare blocate, deoarece numai atunci este Hochma completa in ea.

Noaptea este, de fapt plina de Lumina, dar suntem in imposibilitatea de a vedea noaptea, deoarece ne lipseste Lumina iubirii si a daruirii (Hasadim), pentru a vedea Lumina. Numai in Lumina Hasadim putem obliga Lumina Hochma sa se descopere in sine si sa straluceasca in Lumina Hasadim. Cu cat mai mare este lumina Hasadim, cu atat mai mare este revelatia.

Noaptea sau intunericul este starea unde ma aflu intr-un ocean de Lumina Hochma, dar nu am Lumina Hasadim. Daca incep sa dezvolt calitati interioare de iubire, de daruire (Lumina Hasadim), atunci Lumina Hochma incepe sa straluceasca pentru mine, incetul cu incetul. Aceasta inseamna ca apar zorii zilei, Lumina diminetii, apoi – ziua.

De la amiaza si in continuare, Lumina Hasadim, forta mea de daruire, slabeste si incep sa cobor de la nivelul Hasadim pe care l-am avut. Este ca in asfintit, o slabire a Luminii Hochma in Lumina Hasadim, setandu-se in ea. Asta se intampla atunci cand vine seara, urmata de noapte. Starea mea a devenit diferita, dorinţa mea de placere a crescut si nu mai lasa in mine nici o putere de a ramane in daruire si iubire (Hasadim); aceasta dorinta castiga tot mai multa putere asupra mea. Fortele noptii profita de mine si eu renunt, pierzandu-ma din ce in ce, in intuneric si devenind incapabil de iubire si de daruire.

Apoi, in timp ce in acest intuneric, acumulez din nou putere de a da si, odata ajuns la miezul noptii, incep sa combin Hochma si Hasadim, astfel incat una straluceste in lumina celeilalte. Acesta este modul in care eu revelez Lumina.

Toate acestea sunt realizate de catre o persoana, daca in ea biruie dorinta de a se bucura de aspiratia sa de daruirere; atunci vede Lumina. Si invers, el vede intunericul, in masura in care il biruie egoismul sau. Acesta este modul in care avansam in dezvoltarea noastra spirituala, de la zi la noapte, din nou si din nou. Totul depinde numai de persoana, deoarece din partea Creatorului, Lumina ne inconjoara, asa cum este scris: “Eu nu Mi-am schimbat HaVaYaH al Meusi “legea este data si nu se poate rupe”.

Totul iti este dat deja si de acum esti binevenit sa faci ce vrei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed