„Cand pe inserat va fi Lumina”

Zohar, „Introducere la Zohar”, Capitolul „BeLaila DeKala (Noaptea Miresei)”: …. la marele Zivug la sfarsitul corectiei, lumina lunii asemenea luminii soarelui, pentru ca este scris, „Cand pe inserat va fi lumina.” Astfel, gradele ei vor fi duble, intrucat de 6,000 de ani  starea lunii era „si acolo era seara si acolo era dimineata.”

In cele din urma, toate coborarile noastre, toate noptile intunecate vor intalni Lumina zilei, revelatia Luminii. Ziua si noaptea vor deveni un intreg. In realitate nu este vorba despre „a dubla” sau chiar de a multiplica de 620 de ori, in felul in care este scris.

La inceput Creatorul mi-a dat o mica scanteie, si nimic altceva. Apoi, lucrand la dorinta mea, ma intorc inspre Creator, Lumina si cer corectia. Datorita acestei corectii devin asemanator Luminii cu calitatile mele si Lumina inchisa in mine.

Inauntrul doritei mele Lumina este perceputa ca fara sfarsit si fara limite. De ce? Deoarece cand dorinta pentru placere incepe sa creasca in noi, se deosebeste si se formeaza singura, independenta.  Senzatia anterioara i-a ramas de La Reshimot care coboara de Sus in jos, si care este complet diferita de cea pe care o realizeaza acum.

Pe masura ce persoana urca, la fiecare nivel se realizeaza singura conform Reshimot anterior, dar isi adauga aspiratiile, efortul si coborarile. Descopera distanta intre ea si Lumina, distanta care nu i-a fost niciodata aratata pana acum.

Persoana este separata de lumina si aspira la ea. Lumina vine, dar atunci apare si o coborare; asta se intampla iar si iar, si datorita tuturor acestor experiente care o arunca dintr-un capat in celalat, persoana gaseste noi detalii in dorinta sa.

Gaseste adancimi fara precedent, un Kli complet nou, o dorinta independenta, o dorinta nemaiauzita spre Lumina. Inainte nici macar o dorinta sau Reshimo nu au fost inregistrate in contul sau, dar acum, cand face eforturi – chiar daca sunt facute intr-o maniera copilareasca, formeaza noi Kelim in ea.

De aceea Lumina devine acum revelata incomparabil mai mult decat atunci cand lumina dorinta inainte de spargere, inainte de munca noastra pe calea ascensiunii. Coborarea lumilor si tot efortul pana acum au fost doar o pregatire generala pentru corectarea adevarata. In ea, cea mai mica Lumina, Lumina Nefesh este revelata.

Baal HaSulam scrie ca  Lumini foarte mici au fost revelate inainte, dar acum, cand generatia noastra incepe sa se corecteze pe sine, atrage cea mai mare Lumina din toate lumile – Lumina NaRaNHY.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 11/16/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: