Cand Se Lumineaza De Zi

Zohar-ul, Capitolul Va Yeshev (Si Iacob s-a asezat ), Paragraful 114: Nu exista persoana  in lume care sa nu fi simtit gustul mortii noaptea, si spiritul impuritatii deasupra trupului. Pentru ca sufletul sfant face parte din om, spiritul impuritatii intineaza si acopera acel trup.

Asta inseamna ca persoana a avut un ecran iar Lumina Unitatii, Lumina de Adeziune si calitatea de a darui domneau in interiorul persoanei. Dar totul a disparut. Partzuf-ul a fost golit; toata Lumina s-a scurs din el. Acest lucru a fost posibil dintr-un motiv extern sau dintr-unul intern, ca atunci cand dorinta interioara de a se delecta a unei persoane creste si noi Reshimot incep sa iasa la iveala.

Asa se intampla atunci cand o dorinta noua, necorectata se trezeste in persoana si o controleaza. Persoana i se supune si condusa de aceasta dorinta incepe se se gandeasca la viata sa, la automultumire si la cum sa implineasca aceasta dorinta.

Doar daca se pregateste din vreme pentru intuneric, pentru noapte (starea cand dorinta domina persoana) atunci persoana este in stare sa uneasca toate fortele capabile s-o faca sa perceapa intunericul ca pe un instrument ajutator in trecerea la un nou nivel. Apoi va inalta o rugaciune adevarata, spre Aba ve Ima, cerandu-le sa aiba grija de ea (aceasta rugaciune se numeste “adeziunea de la miezul noptii”).

De la miezul noptii incolo, incepe corectarea. Persoana incepe sa-si corecteze toate dorintele egoiste suplimentare, ce le-a avut si in care a simtit gustul mortii. Dar acum il indulcesc.

Asta inseamna ca persoana avanseaza spre dimineata, unde primeste de Sus Lumina care Reformeaza, prima calitate a altruismului. Iar apoi se lumineaza de zi. Persoana incepe sa simta Lumina in starea sa, intrucat a dobandit un ecran deasupra dorintei sale egoiste (de a se delecta) precedente, avand acum o calitate altruista (de a darui).

Din acest motiv a fost necasar sa experimeteze gustul mortii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: