Cateva Concepte de Baza

Creatorul salasluieste in interiorul conectarii tuturor sufletelor, ceea ce reprezinta Sufletul Comun al lui Adam HaRishon. Noi, parti ale Sufletului Comun, vom corecta si revigora sistemul rupt de suflete, atunci cand vom incepe sa ne conectam unii cu altii. Astfel, vom crea o retea multi-dimensionala, in care fiecare piesa este conectata cu ceilalti, la fel cum organele in corpul uman sunt legate printr-un numar infinit de conexiuni.

Legatura dintre suflete exista datorita Fortei de Daruire a Creatorului. In aceasta stare, toate sufletele au fost conectate “ca un singur om cu o singura inima”, de dragul Creatorului Unic. Acesta este sensul versetului “El si Numele Lui sunt Unul”; se refera la starea in care Creatorul si creatia au fost un Ansamblu Unic in Lumea Infinitului.

Cu toate acestea, aceasta conxiune a fost intrerupta, pentru ca intreaga lume a pierdut intentia altruista. Ca rezultat, Creatorul a ‘disparut’, la fel ca si senzatia de Lumina.

Aceasta stare, in care sufletele au pierdut legatura lor una cu alta, este denumita “rupere” sau “exil” (din spiritualitate). Aceasta este starea noastra actuala. Fiecare persoana, in cadrul acestui sistem este un individ separat si percepe doar lumea sa mica. El nu percepe Lumea Spirituala, deoarece aceasta poate fi perceputa numai in relatia dintre noi. Atunci cand intre noi nu exista nici o legatura, noi percepem doar lumea materiala.

Conceptele de baza pentru a ne indeparta de aceasta stare prezenta- sunt:

  • Cand sufletele sunt legate una de alta, in mod egoist – pentru binele lor – ele percep aceasta lume.
  • Cand sufletele se conecteaza cu celelalte, de dragul daruirii, atunci, prin aceasta conexiune, ele dezvaluie Lumea Spirituala, Lumea urmatoare.
  • Viata aceasta ni se dezvaluie in cadrul conexiunii noastre egoiste, a unora cu ceilalti si reflecta viata noastra materiala curenta.
  • Viata pe care o revelam printr-o conexiune buna cu ceilalti apare ca revelatie a Creatorului. Vom simti Forta Superioara, Creatorul, la fel cum simtim aerul din jurul nostru. El ne va conecta cu toate celelalte parti ale Universului.

Prin urmare, totul depinde de conexiunea noastra, unul cu altul – fie ca este egoista, sau de dragul de a darui.

In aproximativ o luna, ne vom  aduna la un mare Congres in Israel, exact locul unde a avut loc ruperea si primul loc care are nevoie de corectare. Prin urmare, acest Congres va reprezenta o forta extrem de puternica, astfel ca aceasta ne va afecta pe fiecare dintre noi si pe toti din intreaga lume, pentru ca ne va aduce calitatea de daruire mai aproape de dorintele egoiste.

Sa speram ca vom reusi sa realizam Unirea cu ajutorul Cartii Zohar, pe care o studiem acum. Acesta este mijlocul prin care putem atrage Lumina Superioara care Reformeaza si ne Conecteaza.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed