Cautarea De Senzatii Spirituale

Uneori Zohar-ul vorbeste despre lucruri pe care eu deja le stiu din studiul structurii sufletului meu, cum ar fi partea stanga sau partea dreapta, Hasadim, Hochma, Cohen, Levi, trei linii, Bina, Zeir Anpin, Malchut. Acest sistem imi e deja clar si vizualizez asta ca pe un tablou, o harta, sau un desen pe care incerc sa-l recunosc din interior.

Ca sa fac asa trebuie sa gasesc niste raspunsuri emotionale din interiorul meu. Fiecare cuvant si definitie cum ar fi “dreapta”, “stanga”, “Cohen”, “Levi”, si “David” trebuie sa fie conectate la o senzatie certa. Cand nu experimentam nici un fel de senzatie trebuie cel putin sa ne imaginam asta ca pe o schema sigura. Cand citesc despre Hesed, Gvura, Tiferet, Cohen, Levi, Israel, Abraham, Isac, Jacob, Netzhah, Hod, Iesod, Malchut, asamblarea sufletelor lui Israel, si asa mai departe, eu imi imaginez modul in care fiecare din aceste proprietati se refera, de fapt, la spatiul meu interior.

La inceput, am vizualizarea lor in forma unui sistem care prezinta modul in care aceste dorinte si proprietati exista in mine. Asa cum imi imaginez acest sistem, in aceasta forma, trebuie sa gasesc o senzatie adecvata pentru fiecare cuvant si sa observ modul in care corpul meu, sentimentele mele precum si dorinta mea generala reactioneaza la fiecare cuvant din Cartea Zohar.

Acelasi lucru se aplica si in lumea noastra: Cand am auzit un cuvant familiar am reactionat imediat la el. La urma urmei, noi suntem o dorinta; suntem condusi de senzatiile noastre si nu de intelectul nostru. Prin urmare, in spatele imaginii care devine clara pentru mine in diferite grade, am sa gaseasc in interior, o reactie emotionala la fiecare cuvant.

Tot ceea ce este descris in Cartea Zohar este ascuns pentru mine si total fara gust, dar prin incercarea de a gasi senzatii in spatele acestor cuvinte, voi ajunge sa pretind revelarea lor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: