Ce Este Ascuns In Cartea Zohar?

In timpul in care Cartea Zohar a fost ascunsa oamenilor – de la scrierea sa in secolul al 2-lea si pana la descoperirea sa in secolul al 11-lea nimeni nu spunea ca este “ascunsa” pentru ca nimeni nu stia nimic despre ea. Astazi, totusi, orice persoana din lume poate cumpara usor Cartea Zohar si s-o citeasca, deci de ce este numita secreta sau ascunsa?

Cartea Zohar contine totul. Are capacitatea de a ne descoperi aceasta lume si Lumile Superioare in toata splendoarea lor, intrucat a fost scrisa din varful celor 125 de trepte, de la cuprinderea intregului univers, si aceasta nareaza tot drumul nostru. Singura problema este ca aceasta Carte a ramas inchisa pentru ca cei ce o citeau se inchideau in ei insisi nefiind capabili sa se concentreze, sa se conecteze corect pentru a putea vedea ceea ce se intampla in interiorul cartii. De unul singur, in mod natural, cititorul este incapabil sa transpuna textul, iar felul in care o face este la fel ca in cazul unui text obisnuit. Devine confuz citind textul Zohar-ului, gandindu-se ca acesta descrie imagini din lumea noastra, istorie, geografie, psihologie sau anatomie. Conecteaza eronat conceptele, obiectele si actiunile folosindu-se de intelegerea pamanteana.

Ganditi-va la un dispozitiv electric care are multe fire si detalii, si le conectati pe toate incorect. Veti putea vreodata sa faceti acel dispozitiv sa mearga? Bineinteles ca nu! La fel si in cazul Zohar-ului: Totul este deschis in fata noastra, dar problema este ca nu putem vedea, pentru ca suntem incapabili sa ne implicam corespunzator in acest sistem sau sa ne conectam la el corect. Pur si simplu nu avem abordarea corecta a Cartii Zohar.

Inainte si in timpul cititului, persoana trebuie sa invete constant sa se adapteze unui nou scop, unei noi intelegeri si unei noi viziuni. In plus, trebuie sa avanseze treptat, fara graba. Procesul de adaptare este necesar pentru ca daca o persoana deschide, pur si simplu, Cartea Zohar si incepe s-o citeasca, va deveni confuz, si mai tarziu ii va fi si mai greu sa se corecteze si sa se revina la inceputuri.

Prin urmare, cea mai mare dificultate se afla in a invata cum se intra in Cartea Zohar corect. Si acesta este motivul pentru care Cartea Zohar este insotita de materiale care vorbesc despre cum sa ne reglam instrumentul de perceptie – sufletul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: