Ce este revelat in Cartea Zohar?

Intrebare: Ce mi se dezvaluie cand citesc Cartea Zohar?

Raspunsul meu: Tu revelezi ce se intampla in Gradul Superior. Este la fel cum creste un copil – vede, intelege, si simte lumea. Prin observarea comportamentului si reactiilor sale, poti vedea ca, in fiecare zi el intelege un pic mai mult viata, castigand o mai buna intelegere a ceea ce se intampla si reactioneaza constient la mai multe lucruri.

In realizarea spirituala, noi revelam dintr-odata imagini, in interiorul nostru, la nivel senzorial, ca urmare a proiectarii relatarii din Cartea Zohar , in interiorul nostru. Naratiunea se “asterne” in dorinta noastra si este inscriptionata in ea, iar noi, prin urmare, incepem sa simtim si apoi sa intelegem ceea ce se spune, la fel cum am descoperit aceasta lume atunci cand am crescut.

Revelatia spirituala nu este rationala, ci senzitiva; are loc in simtiri noi. Aceasta este provocata de Lumina care Reformeaza, care pur si simplu ne face capabili sa intelegem Creatorul si sa devenim ca El.

Acest lucru poate nu suna a ceva serios si se poate pune intrebarea: “Cum este aceasta o stiinta? Unde este aici mintea? Unde este persoana?” La urma urmei, noi citim doar o carte si dorim foarte mult sa fim in aceasta imagine, in aceasta realitate despre care ne vorbeste. Pare similar cu modul in care reactioneaza un copil: “Eu vreau si asta e tot!” Dar nimic altceva nu se cere de la noi, cu exceptia acestei dorinte!

Baal HaSulam scrie la punctul 155 din Introducere in Studiul celor Zece Sfirot: “Desi ei nu inteleg ceea ce au invatat, prin tanjire si marea dorinta de a inţelege ce au invatat, trezesc asupra lor Luminile care inconjoara sufletele lor “. Asta functioneaza la fel cum un prunc  vrea sa cunoasca lumea in care este. Cand avem dorinta de a descoperi Lumea Spirituala in acelasi mod, ea ni se reveleaza brusc.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed