Ce inseamna „A fi Impreuna”

Intrebare: Cum ar trebui sa ne pregatim pe tot parcursul zilei pentru a citi Zohar-ul, mai ales acum, cand se apropie Congresul?

Raspunsul meu: Ar trebui sa aspiram impreuna la Lumina care Reformeaza. Acesta este un motto foarte simplu, unde, “a fi impreuna” inseamna Unitate. Dar ce vrem noi sa reunim? Este ca fiecare dintre noi sa fie influentat de Lumina care Reformeaza, care va corecta natura noastra rea, si anume, lipsa dorintei noastre de a ne uni.

Totul poate fi gasit in interiorul acestei notiuni. Exista Malchut, Adunarea sufletelor, si trebuie sa se uneasca printr-o cerere comuna, cu Iesod, cerandu-se sa ne dea Lumina de Corectare si Lumina de Implinire. Asta este tot. Acest lucru ar trebui sa fie intentia noastra pentru viitorul Congres.

Daca ne gandim la aceasta si intelegem faptul ca intregul nostru viitor depinde de aceasta unitate, pentru ca ne face similari cu forta de daruire, atunci nu avem nevoie de nimic altceva. Noi ar trebui sa recitim povestea despre Daruirea Torei la poalele Muntelui Sinai, deoarece suntem exact in aceeasi situatie. Este scris ca fiecare persoana ar trebui sa se vada pe sine ca stand permanent sub muntele Sinai si primind Tora.

Tora ne este daruita in fiecare zi. Dar noi vom fi capabili s-o primim, numai daca ne unim toti, ca un singur om cu o singura inima, stand in fata Creatorului, opusi Lui, care este de asemenea Unul. Vom stabili apoi contactul cu El primind Lumina Inconjuratoare.

Trebuie sa ne pregatim pentru aceasta stare, in care sufletele noastre refuza ego-urile lor individuale si sa ne conectam impreuna, cu scopul de a atrage Lumina de Corectare. Lumina va face ca unitatea noastra sa se intample, si in interiorul acesteia, vom descoperi Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: