Ce Ne Invata Zohar-ul

Ce ne invata Zohar-ul ? Din stiinta Kabbalah stim ca Creatorul a creat o singura dorinta, in cadrul careia va aparea intreaga dezvoltare in continuare. Aceasta singura dorinta cuprinde toate dorintele individuale, conectate unele cu altele intr-un singur sistem denumit “Adam”, sufletul comun.

Apoi, potrivit programului Lui, Creatorul a inceput sa rupa conexiunile existente intre partile aceleiasi dorinte. Astfel, au inceput sa piarda legaturile dintre ele, si ca un organism bolnav, organele au incetat sa interactioneze corespunzator. Similar cu un dezechilibru cand corpul nostru este bolnav, simtim simptome ca de exemplu: cresterea tensiunii si temperaturi, sau schimbari chimice ale sangelui. Este o conditie in care corpul este incapabil sa se echilibreze singur.

De ce Creatorul actioneaza in felul acesta cu privire la suflet? Deoarece noi trebuie sa simtim alterarea si sa o corectam. Aceasta boala sau alterare intre noi ca parti ale unui singur sistem intervine in starea noastra initiala, si incepem sa ne simtim din ce in ce mai deconectati unii de altii. Aceasta pierdere a legaturilor dintre noi cuprinde 125 de trepte descendente din Lumea Infinitului, in stadiul in care eram infinit conectati unii cu alti, incat legaturile dispareau complet. Mai mult, in timpul caderii prin cele 125 de trepte, intr-un nivel denumit Parsa –potcoava, intorsura, o si mai mare alterare a aparut, si in loc de corectia pozitiva care era prezenta odata, a aparut o corectie negativa. De aceea, fiecare persoana doreste acum sa ii foloseasca pe ceilalti in beneficiul sau. Organismul nu moare pur si simplu, ci se devoreaza singur.

Aceasta coborare intr-o dorinta de dragul de a primi si folosi pe ceilalti, continua pana cand apare o deconectare completa a unora fata de ceilalti, inclusiv a corectiei pozitive de dragul de a da, precum si a corectiei negative de dragul de a primi. Existam intr-un stadiu de disparitate totala fata de spiritualitate, lipsindu-ne orice nevoie sau conostinta in legatura cu ea, aceasta fiind o consecinta a separarii dintre noi.

De aceea, ce simtim este “lumea asta,” o realitate imaginara. De ce este imaginara? Deoarece Creatorul a creat-o pentru noi in scopul obtinerii unei iluzii a absentei Lui. Ne este dat prilejul de a intelege ca trebuie sa corectam conexiunea dintre noi. In masura in care conexiunea creste, sufletul nostru urca si astfel simtim lumea asta si Lumea Infinitului. Restabilirea conexiunii dintre noi provoaca o ascensiune.

Din acest motiv, in masura in care ne putem imagina starea noastra in legatura cu toate sufletele (toti indivizii – parte a creatiei – impreuna), vom obtine o mai mare apreciere a Cartii Zohar. La urma urmelor, Cartea Zohar este scrisa de la nivelul Lumii Infinitului. Autorii cartii Zohar au scris-o din varful celor 125 de trepte, unde erau conectati impreuna. Asemanator, cand studiem Zohar-ul, trebuie sa simtim o dorinta de a ne uni. Nu avem nevoie de trucuri speciale, trebuie doar sa ne amintim ca totul se obtine in conexiunea dintre noi.

Concret, Zohar-ul vorbeste numai despre unirea sufletelor. Explica conexiunea noastra cu sistemul general, denumit “Adam” cu toate celelalte suflete, si cum ne putem conecta toti impreuna intr-un sistem corectat, sanatos, si functional. Acesta este singurul lucru despre care vorbeste Zohar-ul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed