Ce semnifica Porunca, in Spiritualitate

Intrebare: Capitolul pe care il citim in Cartea  Zohar este numit Porunca(Tetzaveh). Ce inseamna in spiritualitate porunca?

Raspuns: Se refera la porunca data noua. Pentru a ne alatura muncii Creatorului, noi trebuie mai intai sa incercam sa recunoastem dorintele noastre si scopul pentru care am fost creati. Trebuie sa simtim starea noastra ca fiind opusa Creatorului, pentru a deveni creaturi.

Totusi, acest lucru nu este suficient. Este doar prima recunoastere a naturii cuiva. Dupa aceasta, o persoana trebuie sa incerce sa devina similara cu Creatorul. Apoi, va descoperi ca nu este capabil sa faca asta. Atunci cand, insa se forteaza, inainte, si se straduieste sa ajunga la urmatorul nivel al propriei recunoasteri, el descopera ca el nu are dorinta sa devina similar cu Creatorul. In afara de faptul ca este opus Creatorului si incapabil sa devina similar Lui, el nici nu doreste asta.

Si totusi, in timpul acestui proces,  de fiecare data cand o persoana creste importanta Creatorului, importanta scopului, si isi vede propria stare ca fiind inferioara si nesemnificativa, el continua sa caute pana cand, in final realizeaza ca exista un sistem care conecteaza sufletele, si prin el poate primi putere in plus. Atunci, el va dori intr-adevar si va fi capabil sa reveleze toate aceste stari opuse fata de Creator, lipsa de dorinta, si oportunitatea de a deveni similar cu El. Impreuna cu aceasta, el va simti o nevoie stringenta de corectare, pentru a atinge daruirea pentru Creator, ceea cei-ar lua mai mult timp, dacat ii ia, pentru a ajunge singur acolo.

Apoi, echipat cu aceasta munitie grea, pe care a obtinut-o prin forta grupului care are calitatea Arvut- Garantia mutuala, (in care Creatorul exista ca si garant si sustine tot sistemul), persoana vine si cere de la El. Persoana are acum acel ceva pe care sa-l ceara. Inainte, el nu putea face o cerere corecta.

Aceasta este calea prin care o persoana castiga influenta Luminii care Reformeaza.

El a realizat propriul liberul arbitru si a ajuns la starea la care Creatorul ii garanteaza puterea. Apoi, in aceasta Lumina, el incepe sa vada ce anume trebuie sa corecteze, dupa cum este scris, In Lumina ta vom vedea Lumina. Persoana incepe sa vada porunca Creatorului: sa corecteze toate cele 613 proprietati necorectate, una cate una.

Acum individul poate intelege care dintre proprietati, forte, si dorinte este corupta, cum pot fi corectate, ce castiga prin corectarea acestora, si cum influenteaza sistemul comun. Prin sistemul comun, Creatorul este revelat. Astfel, treptat, persoana trece prin intregul proces al Torei si poruncilor. El isi corecteaza toate dorintele prin intentia de a darui de dragul daruirii si chiar prin intentia de a primi de dragul daruirii, care nu este pentru propria placere, ci mai degraba, pentru placerea Celui Superior.

Din Lectia Zohar, de seara, 31.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: