Cele Mai Grele Timpuri Pot Fi Cele Mai Bune Timpuri

Succesul in studiul Cartii Zohar nu depinde deloc de abilitatea persoanei de a organiza mental tot ceea ce ea descrie. De exemplu, intr-o zi ai putea pleca de la lectie foarte impresionat de ceea ce ai fost capabil sa simti si sa intelegi, si bucuros pentru ca ai inteles ce se afla dincolo de numele si cuvintele din aceasta carte. Dar in ziua urmatoare parasesti lectia dezamagit, gandind “N-am inteles nimic! Materialul a fost asa de searbad incat nu m-am putut concentra. M-am straduit cateva minute cat am putut, cateva minute dintr-o ora si jumatate de lectie”.

Adevarul este ca nu ai fost capabil sa evaluezi situatia corect; cel mai mare castig provine sigur, de la acele minute in care ai fost capabil sa faci un efort. Nu stim nimic despre Lumea Superioara sau despre noi insine, sau despre conditiile de revelare a ei. Toate aceste sunt ascunse. Totusi, daca o persoana da tot ce are mai bun si face eforturi, atunci cand se afla intr-o stare in care nu se simte implinit sau interesat de studiu, cand nimic  nu “straluceste” pentru el, dar inca isi doreste sa dovedeasca ca vrea sa devina altruist – tocmai atunci este cel mai bun timp si cea mai buna stare.

Iti pot spune din proprie experienta, ca deseori imi ia cateva ore de lucru pe textul Zohar-ului pana cand trec de bariera care ma separa de el. Dar aceasta este cea mai mare bucurie din lume de a simti cum acest zid impenetrabil dintre noi a inceput sa se dizolve…

Corectarea pe care o executi in timpul acestor ore de “amorteala” este cel mai mare efort pe care-l poti face pe drumul spre Creator!  Este tocmai raspunsul dat de Forta Superioara la efortul depus de tine, in loc de orice altceva ce se poate obtine mai usor. Prin urmare, aceasta munca grea este cea mai buna stare posibila.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed