Cele mai mici fluctuatii in Intentie

Intrebare: Citirea Cartii Zohar cu intentia corecta, se transforma in „potiunea vietii”. Ce inseamna „potiunea mortii”, in timpul citirii Zoharului?

Raspuns: Zoharul poate lucra ca „potiunea vietii” sau ca „potiunea mortii” si folosirea Luminii Torei, poate fi buna sau rea. Toate acestea, adauga putere naturii noastre, si se pot dovedi a fi folositoare sau daunatoare, adica sa se transforme in „potiunea vietii” sau in „potiunea mortii”. Acesta este motivul pentru care intotdeauna ne referim la intentie (mai degraba decit la actiune), ca la cel mai vital lucru.

Nici macar nu ne dam seama de punctul pina la care traim in lumea intentiilor. Citeodata simt respingere fata de ceva, dar atitudinea mea se schimba drastic atunci cind incep sa inteleg ca a fost facut cu intentie buna. S-a schimbat ceva? Doar perceptia mea asupra intentiei care se afla in spatele actiunii.

De aceea, singura diferenta consta in intentie: Ce anticipez mai exact dintr-o actiune? Diferenta consta in folosirea Luminii ca „potiunea vietii” sau ca „potiunea mortii”. Este diferenta dintre cele doua lumi.

Avansarea noastra are loc doar in intentie, pina la gradul abilitatii noastre de a impartasi, a diferentia si a simti asta, cu scopul de a simti cele mai mici fluctuatii ale intentiei noastre personale, in loc de intentia mediului nostru inconjurator

Din a 2-a parte a  Lectiei zilnice de Cabala  9/27/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: