Cere abilitatea de a simti

Intrebare: In afara de dorinta de a intelege Zohar-ul, eu vreau, de asemenea, sa memorez definitiile cuvintelor pentru a le conecta una cu celalalta. Ce trebuie sa fac daca le uit constant?

Raspuns: Trebuie sa ceri sa simti! Este foarte bine ca uiti. Cabalistii se roaga sa uite tot ce au invatat in fiecare minut. Exista intotdeauna o pauza intre grade, atunci cand tot ce ai obtinut in gradul anterior este uitat si sters din senzatii si memorie.

Dobandim in senzatii in dorintele corectate. Toate numele si titlurile despre care citim in Zohar (HaVaYaH si Elokim in toate variantele de combinatii si manifestari) sunt relevate in dorinta corectata.  Cand sunt relevate una dupa alta in dorinta mea, incep sa lucrez cu sentimentele mele, la fel ca in lumea noastra.

Unei persoane i se pare ca sentimentele sunt mai putin importante decat mintea. Totusi, sentimentele vin si se unesc cu mintea pentru a o ajuta sau a o servi. Daca invatam toate partile din Studiul celor Zece Sfirot, este doar pentru a ne ridica sa folosi aceasta cunoastere ca o baza pentru a cere senzatiile. De fapt, invatare inseamna unitate, iar cunoasterea este unificare sau adeziune (Zivug).

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 11.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: