Cere-i „magarului conducator” sa te ajute

Totul depinde de suportul mediului; fara ajutorul lui este imposibil sa avansezi spiritual. Cand ajungi la mediul spiritual atunci toti marii Cabalisti care au atins lumea spirituala in timpul vieti lor in aceasta lume, toate sufletele lor vor deveni grupul tau.

Vei intra in „Ansamblul Superior” al lui Rabbi Shimon (nivel spiritual care ii poarta numele).Te poti conecta la o sursa ma inalta, dar dar numai pana la gradul la care este necesar! Acum pur si simplu nu ai nevoie de aceasta putere.

Daca ai  nevoie de grupul care ii include pe Baal HaSulam, Rabash, Ari, Rashbi si alti mari Cabalisti din trecut de la Abraham pana astazi, atunci il vei primi. Totusi, in acest moment nu ai nevoie de el. Cand vei avea nevoie, vei dezvalui grupul spiritual in completarea celui material. Poate nici macar nu vei avea nevoie de grupul material pentru ca cel spiritual va fi de ajuns.

Daca sufletele incep sa te ajute direct, se numeste „magar conducator”. Creatorul trimite un suflet inalt numit „magar conducator” si intotdeauna te va ajuta. Dar acest ajutor vine ca raspuns la cererea ta  ca ai nevoie  de asensiunea spirituala.

Este similar modului in care Rabbi Abba si Rabbi Yossi, despre care se vorbeste in Zohar – sunt pe cale sa  deschida Torah si descopera ca nu pot ajunge la corectie singuri. Au nevoie de revelarea unei forte speciale care ii va ajuta sa urce.
Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala  11/16/10, “Esenta religiei si scopul sau”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: