Cheia de la usa sacra catre mine insumi

Trebuie sa intelegem ce fel de putere se ascunde in Cartea Zohar. E un instrument sau un mijloc de mantuire care ne este dat – singurul instrument in stare sa faca o revolutie spirituala si materiala in lume. Daca ii intelegem importanta, atunci, cu ajutorul sau, vom putea sa ne schimbam pe noi insine si realitatea. Vom putea sa ne influentam soarta, atat la nivel individual, cat si soarta noastra impreuna.

Toate acestea sunt in mainile noastre. Cartea aceasta e o cheie speciala, data omenirii pentru a descuia sistemul de forte care o guverneaza. Trebuie doar sa invatam cum sa folosim aceasta cheie ca sa deschidem usa sacra – poarta catre sistemul spiritual. Atunci, cheia o va deschide pentru noi!

Fiecare cuvant din Cartea Zohar trebuie inteles ca existand inauntrul fiecaruia dintre noi. Textul vorbeste despre lumea noastra interioara. Atunci cand citesc fraza, “Sa mergem la Faraon”, trebuie sa mi-l imaginez pe Creator, pe Moise si pe mine, care ne aflam impreuna in interiorul meu. Trebuie sa simt ce inseamna “a merge acolo” – ce dorinta sau ce calitate voi aborda, care se numeste “Faraonul” sau “inclinatia rea”. Iar forta care ma va ajuta sa fac acest lucru se numeste Creatorul.

Eu nu sunt in stare sa merg direct la Faraon, pentru ca vad cat de mare este si cat de mult domneste peste mine. Numai tinandu-ma de Creator (sau tinand linia dreapta, daruirea, Torah, Lumina Superioara) pot sa ajung mai aproape de linia stanga (raul, egoismul) din interiorul meu. Si in loc sa il distrug, pot sa ma eliberez de puterea lui si sa ma ridic deasupra lui.

Atunci, voi transforma forta rea in forta buna, iar eu voi fi guvernat de bine, in loc sa fiu guvernat de rau. Toate acestea sunt posibile numai studiind Cartea Zohar. Fiecare cuvant din ea descrie o calitate a mea, o forta, relatiile dintre ele si procesele prin care trec.

Trebuie sa imi imaginez toate astea ca pe niste parti din sufletul meu; imi studiez propria anatomie interioara, spirituala. Eforturile mele de a face acest lucru vor atrage Lumina Superioara care Reformeaza si ma aduce mai aproape de Bunatate.

Deci, cu aceste aspiratii in minte si in inima, sa citim Cartea Zohar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: