Cheia pentru apropierea de Creator

Intrebare: Cum putem intelege Comentariile Sulam (Explicatiile Scarii), sau orice alt comentariu la o carte Cabalista ?

Raspuns: Cand Lumina Inconjuratoare (Or Makif) influenteaza o persoana care aspira la daruire (influenta), persoana incepe sa simta calitatile interioare de primire si daruire, in diverse manifestari si relatii. Asta este similar cu felul in care simtim lumea noastra, in numeroase detalii si in interactiunile dintre ele. Cu toate acestea, in dobandirea spirituala, atunci cand o persoana descopera o intreaga lume de calitati interioare, ea descopera, de asemenea, si cunoasterea numelor lor.

Apoi cand citeste cartile sfinte, acestea incep sa-i  vorbeasca despre ce se dezvaluie in el insusi, iar cartile scrise in limbajul Cabalei ii spun despre calitatile pe care el le descopera, similar cu modul in care stiinta din lumea noastra ne spune despre calitatile lucrurilor pe care le vedem. De aceea, Cabala este stiinta Lumii Superioare si, numai in masura in care o persoana o invata, sufletul sau ii poate intelege starile si dezvoltarea.

Citind Cartea Zohar, fara Comentariile Sulam, Lumea Superioara se dezvaluie unei persoane, la fel cum lumea noastra ii este dezvaluita unui naiv : o vede dar nu o intelege. Cu toate acestea, invatarea Comentariilor Sulam permite unui Cabalist sa-si cunoasca si sa-si controleze starile si capacitatile, pentru a putea veni mai aproape de Creator, intr-un mod similar cu un cunoscator din lumea noastra, care are capacitatea de a folosi aceasta lume in avantajul sau.

Acelasi lucru este valabil pentru toate comentariile la cartile sfinte, scrise inainte de HaShlah HaKadosh (sec. XVll). Dupa aceea, multi autori nici nu au mai atins Lumea Superioara. De asemenea, nu trebuie sa confundam Comentariile Sulam la Cartea Zohar, cu altele, in special cu comentariile de mai tarziu, la Cartea Zohar.

Pentru a ajuta incepatorii sa se apropie de Cartea Zohar, am creat o versiune simplificata a Comentariilor Sulam, intitulata Zohar pentru Popor (Zohar L’Am). In acesta nu apar unele dintre descrierile imaginilor Lumii Superioare, facute in limba aramaica (arameica), limitandu-l la imagini ale Lumii Superioare – pe care le dezvaluie un Cabalist – cu explicatii din Stiinta Cabalei, ale acestor imagini. Cu toate acestea, practica arata ca, tocmai aceasta forma a Zohar-ului este cea mai buna pentru incepatori. Si in functie de gradul in care oamenii descopera imagini ale Lumii Superioare, ei vor continua cu studiul Comentariilor Sulam, originale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed