Cine a scris Zoharul?

Întrebare de pe Facebook: Cine a fost autorul Cărții Zohar, Rabbi Shimon sau un grup de autori, membrii ai grupului său de zece? Nu înțeleg cum ar fi fost posibil să o scrie împreună.

Răspuns: Rabbi Shimon nu ar fi putut să scrie această carte singur, pentru că a trebuit, în primul rând, să o transmită prin intermediul studenților săi.

În prima fază, au discutat între ei, fiecare exprimându-și admirația și impresiile. Nu s-au completat între ei, ci au integrat și colectat totul într-o singură opinie, ridicându-se deasupra sinelui. Că rezultat, a apărut cea mai mare realizare, Cartea Zohar.

Unindu-se, au fost ridicați la nivelul următor, unde, aparent, au devenit un singur autor, o singură persoană.

Întrebare: Dar în surse este spus că Rabbi Shimon vorbea și Rabbi Aka nota…?

Răspuns: Trebuie înțeles ce înseamnă a “nota”. Nu înseamnă o notare fizică. În schimb, au atins o stare în care Lumina albă a fost scrisă pe un fundal negru, adică în interiorul lor.

A fost un efort colectiv al unei persoane generalizate, incluzându-i pe toți, când toți au devenit unul. Prin urmare, în Cartea Zohar este ascunsă o forță. Mai mult chiar, datorită acestui fapt, este necesar să fie citită împreună și nu de unul singur.

Dacă citim Cartea Zohar individual, nu avem nici un beneficiu. Pentru a citi, trebuie să ne adunăm zece bărabați (un Minyan), să ne conectăm într-un singur întreg și, citind textul împreună, la un anumit nivel, toată lumea începe să simtă ceea ce au simțim autorii Cărții Zohar.

Întrebare: Tu penetrezi Cartea Zohar sau Cartea Zohar te penetrează pe ține?

Răspuns: Cartea Zohar este Lumina care ne înconjoară. De aceea, în măsura în care cititorii se conectează împreună, dau posibilitatea Luminii să între în integrarea reciprocă dintre ei și să o formateze. Simțirea cărții provine din asta.

Este spus și în Tora, că sunt “litere albe puse pe fundal negru”, adică Lumina, care este scrisă peste dorințe.

Din emisiunea de pe Kab TV “Stiri cu Michael Laitman” din 25.01.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed