Cine este in cealalta parte a imaginii?

Dupa ce este spus si facut totul, rezultatul pe care il luam din studiul stiintei Cabala vine de la Lumina care Corecteaza. Ea ma influenteaza, elucidandu-mi intreaga imagine a realitatii si, ca rezultat eu percep lumea spirituala ca o imagine ce este prezentata in dorintele mele.

Dorintele mele sunt mijloace ale senzatiilor, si pentru ca o persoana sa se acordeze la Lumina care Corecteaza noi studiem Cartea Zohar. In timpul studiului eu caut o cale de a-L vedea pe Daruitor prin imaginea care rasare in mine. Aceasta imagine sta intre mine si Creator ca o masa umpluta cu alimente (pentru reimprospatarea fortelor), dar cine este in cealalta parte a mea? Cine este El, Cel care formeaza aceasta imagine in mine?

De aceea, tot ceea ce exista, intreaga lume si tot ceea ce imi imaginez atunci cand citesc Zohar-ul, devine pentru mine un mijloc de a releva Sursa. In acest caz, eu studiez cu adevarat Torah.

Cer Lumina care Reformeaza, dar de ce? Pentru a releva Sursa, Creatorul, asa cum este scris: Scopul stiintei Cabala este de a revela Creatorul, creaturilor din aceasta lume.

Cand citim Talmud Eser Sfirot, ne straduim de asemenea sa Il descoperim pe Creator, ca atunci cand studiem Zohar-ul. Citim despre aceleasi lucruri, dar intr-un limbaj, mai degraba tehnic , decat intr-unul literar. In plus, nu citim prin inima ci prin minte. Totusi, facem asta cu aceeasi intentie, care este sa-L revelam pe Creator.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 20.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: