Cine mă va ajuta să obțin scopul?

Întrebare: În timpul Convenției, am vrut cu adevărat să obținem scopul și, apoi, am descoperit că egoul nostru nu ne lasă să o facem. De ce nu a răspuns Creatorul rugăciunilor noastre și de ce nu ne-a lăsat să ne ridicăm deasupra acestui munte de egoism? De ce suntem incapabili să facem asta?

Răspuns: Creatorul este forța generală a dăruirii. El a creat forța noastră a primirii. Aceste două forțe stau opuse una față de alta, ca grinzile longitudinale ale unei scări cu trepte între ele.

Cum corespunzi unei trepte mai înalte, avansezi la ea, la un nou nivel, treaptă după treaptă. Totul este în mâinile tale. Ai dat o cheie naturii pentru a-ți schimba natura și a te face similar cu cea a Celui Superior.

Avansezi de îndată ce devii similar cu ea, dar atunci când ești diferit de ea, atunci rămâi în același loc. Nu depinde de Creator, dorința Lui este constantă; El este Bun și face bine. Creatorul nu se schimbă, această forță este absolută și invariabilă.

Dar pentru a te lăsa să avansezi, Creatorul a împărțit întreaga cale în pași sau etape. De fiecare dată în care ești la fel ca nivelul Superior, avansezi la el și cu cât devii mai mul la fel ca el, continui să urci mai sus. Între fiecare pas, trebuie să te pregătești pentru următorul pas și în acest fel continui să urci de fiecare dată.

Nu ai pe nimeni la care să te rogi, nimeni pe care să-l întrebi. De aceea nu pioți obiecta: De ce nu mă ajută Creatorul? Unde este El? Unde a plecat? Ce se întâmplă? Ce altceva mai vrea de la mine? Atunci când te rogi și ceri, tu te judeci pe tine în comparație cu Lumina Superioară care strălucește pentru toată lumea într-o manieră egală, constantă și de neschimbat. Fiecare poate lua cât de mult vrea de la ea.

Este scris despre Creator: Eu nu îmi schimb HaVaYaH,  Nu este nimeni în afară de El, Cel bun care face bine. El nu se schimbă. Atunci când corelezi proprietățile tale cu ale Lui, daca El s-ar gândi sau ar recționa la strigătele tale, atunci tu ai face totul. De-a lungul istoriei, oamenii au atribuit caracteristici umane forțelor naturii: vântul, ploaia, luna ca și Creatourl. Dar asta nu există!

Lucrăm împotriva naturii. Cabaliștii ne explică faptul că Natura în care existăm are propriile legi. În ebraică, valoarea numerică (Gematria) a naturii și Creatorului sunt la fel. Putem folosi aceste legi și putem continua să urcăm nivele ei timp după timp până când vom obține Natura universală, cunoscută nouă ca nivelul Bina, Creatorul (Elokim).

De asta îmi este clar că dacă încă nu am primit-o, atunci problema este în mine. Nu am de cine să-mi fie frică și nimănui cui să-i cer.

Este corect să spunem că Creatorul ne conduce. Nu natura ne conduce? Ba da, o face.

Tsunami, uragane și alte dezastre naturale se petrec și este sigur faptul că natura ne conduce!

În natură, există două forțe opuse, care se ciocnesc și se bat constant: forța dăruirii și ce a primirii. Totul se petrece conform programului care ne conduce către scopul creației. La început, aceste forțe erau complet opuse dar, gradual, au devenit mai apropiate pâna s-au unit. Acesta este procesul dezvoltării în natură.

De aceea nu ai cu cine altcineva să lucrezi decât cu grupul. Poți să te schimbi prin grup și poți să-ți faci proprietățile similare cu cele ale naturii. Grupul este un adaptor între dorința ta, pe care nu o poți controla și Creatorul, pe care, de asemenea, nu-l poți controla.

Deci, în loc să avansăm inconștienți conform cu programul naturii care conduce întreaga creație către unitatea cu Creatorul, eu vreau să schimb ceva: dacă vreau să avansez către El pe cont propriu și nu prin forțele crude ale naturii, atunci am numai o șansă: să lucrez cu mediul meu.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala10/17/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: