Cine sa vada Realitatea Creatorului?

Intrebare: Cine este observatotul, acela care vede realitatea Creatorului?

Raspunsul meu: Este dorinta de a primi. Aceasta dorinta in a patra diferentiere (Dalet) , dintre cei patru pasi de evolutie, are calitatea de a fi capabila sa se vada intr-un mod diferit fata de dorinta de a primi de la nivelurile neinsufletit, vegetativ sau animat. La aceste niveluri dorinta se percepe doar pe sine, si isi vede miezul partilor: natura minerala, vegetala si animala, precum si fiinta umana in aceasta lume, ca aflandu-se in inima sa.

Dorinta de a primi, care a fost dezvoltata pana la a patra etapa, are inca o parte care se numeste punctul din inima – o particica a Creatorului, de la care de asemenea poate face observari. Acest punct de observatie este nou, iar din acest punct, se vede pe sine ca si cum ar fi o latura a Creatorului.

Nu trebuie decat sa vedem acest punct ca fiind de o mare importanta, forta si scop. Totul este indeplinit prin extragerea acestui punct din cineva si alipirea lui la ceilalti.

Toti ceilalti exista numai in imaginatia individului. In realitate nu exista nimic in afara individului. Oricum, acesta este felul in care simtim consecinta ruperii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: