Codul Lumilor Superioare

Întrebare: Nu înţeleg încă ebraica, deci ce trebuie să fac atunci când citim Zoharul? Ar trebui să mă uit la litere sau doar să ascult textul?

Răspuns: Toate limbile în afară de Ebraică sunt destinate pentru comunicarea în această lume. Ebraică, pe de altă parte, nu este o limbă vorbită, ci o înregistrare de acţiuni spirituale la ZAT de Bina (cele şapte Sefirot inferioare ale ei), Zeir Anpin şi Malchut, toate din din Malchut. Simbolurile descriu aceste acţiuni spirituale.

Deci, uita-te la textul dinaintea ta, ca la o secvenţă de comenzi dintr-un program de calculator: Este pur şi simplu o înregistrare de proprietăţi spirituale, forţe şi acţiunile pe care trebuie să le efectuezi în tine însuți. Acesta este modul în care eu privesc Ebraica. Nu o tratez ca pe o limbă literară folosită pentru a face ca textul să curgă ușor, ca în alte limbi.

În timp ce tu nu te uiti, de obicei, la litere şi combinaţii atunci când citești texte Cabaliste, tot te uiți în interiorul cuvântului şi sensului său interior. Te uiţi la simbol deoarece fiecare literă este întotdeauna un simbol.

Ebraică are atât de multe date, informaţii ascunse în limbaj, încât este imposibil ca toate astea să se reflecte într-o traducere. După toate, secvenţa de litere din text descrie Sefirot, ordinea de acţiuni. Cum pot fi acestea înregistrate într-o altă limbă?

În fiecare literă ar trebui să vedem un simbol al unor bunuri spirituale sau o acțiune

Din partea a doua a lecției zilnice de Cabala 12/30/10, “Introducere la Cartea Zohar, Articolul “Yitro (Jethro)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed