Codul secret al Zohar-ului

Intrebare: Putem spune ca fluxul de cuvinte din Zohar schimba forta si directia fortelor care ne leaga?

Raspuns: Noi nu stim cum functioneaza. Ceva este inca ascuns adanc de noi. Cartea este scrisa intr-un limbaj care aparent ne permite sa discernem anumite lucruri logice, sa ne raportam la ele, si oarecum sa ne imaginam in ele si pe ele in noi. Este o anumita interactiune intre mine si Carte, o legatura si intelegere a faptului ca, Cartea vorbeste despre mine si eu sunt in interiorul ei.

Dar aceasta este o senzatie complet falsa. Este, pur si simplu, modul in care povestea ne este prezentata, povestea este extrem de indepartata, necunoscuta, si straina noua. Este ca si cum o fiara care a luat forma umana, ne vorbeste, si noi ii putem intelege doar forma exterioara: mainile sale, picioarele, sau capul. Dar nu este deloc asa.

Prin urmare, trebuie sa ne raportam la Zohar ca la o Carte care contine un cod secret, o secventa de instructiuni spirituale. Eu nu stiu cum sunt scrise din interior, si nu pot veni in contact cu ele. Pentru a stabili, cel putin, o anumita legatura cu aceste instructiuni spirituale eu citesc Zohar-ul. Totusi, aceasta legatura apare nu auzind sau citind textul, ci mai degraba, este construita pe masura dorintei mele de a ma uni cu acest cod interior, astfel incat sa ma transforme.

Cartea poate fi scrisa in diferite feluri, si poate ca eu nu inteleg niciun cuvant. Ceea ce conteaza este dorinta mea, ca prin continutul sau interior, Cartea sa ma corecteze. Continutul sau interior este lumea spirituala impreuna cu intregul sau aparat, actiuni, forte, nu hartia si paginile tiparite intre coperti.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 04.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: