„Codul Zohar”

Dan Brown, autorul bestseller-ului, Codul lui Da Vinci, este autorul cel mai popular al secolului 21. Codul lui Da Vinci a fost cel mai bine vandut roman pentru adulti, din toate timpurile, cu un tiraj de 81 de milioane de exemplare, in intreaga lume.

El a publicat recent un nou roman, Simbolul Pierdut. Iata cateva fragmente din acesta:

… Intentiile umane ar putea afecta  lumea … De fapt, cea mai veche cautare spirituala a omului a fost de a percepe starea complicata a senzatiilor proprii, sentimentul propriu de interconectare cu toate lucrurile. El a dorit intotdeauna sa devina “Unul”  cu universul … pentru a atinge starea de “unic hotarator”.

Astfel ea [Katherine] continua sa citeasca si, deodata, brusc i se opri respiratia. “Doamne, chiar descrie modul in care sase dintre dimensiuni sunt amestecate pentru a acţiona ca una singura?!” Ea a facut un pas inapoi, speriata. “Ce este cartea asta?!”

“Ceva ce eu sper ca vei citi intr-o zi”… Titlul paginii era o gravura bogat ornata cu trei cuvinte – The Complete Zohar (Zohar-ul Complet). Katherine privi Cartea. “Vrei sa spui ca vechii mistici stiau ca universul lor avea zece dimensiuni?”

“Absolut”. El arata paginile cu ilustratia celor zece cercuri interconectate numite Sfirot … Katherine nu stia cum sa raspunda. “Dar … atunci, oamenii de ce nu mai studiaza acest lucru”? Fratele ei zambi. “Ei o vor face”. … “Ne-am nascut intr-o minunata perioada de timp. O schimbare se apropie. Fiintele umane sunt gata, in pragul unei noi epoci, cand vor incepe sa-si intoarca privirea la natura si la vechile metode … la ideile din carti, cum ar fi Zohar-ul … “

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed