Comentariu despre intreaga creatie

Cartea Zohar include multe parti:

1. Introducere la cartea insasi, care de asemenea este scrisa de Rabbi Shimon

2. Capitolele saptamanale sau comentariile  in portii saptamanale din Torah
3. Parti care comenteaza Profetii (Nevi’im) si Scrierile (Ketuvim)

Cartea Zohar a fost un comentariu complet a Scripturii Ebraice (TaNaKh pentru Torah,  Nevi’im, Ketuvim). Ne-a mai ramas doar o parte din aceasta solemna Carte, si cel mai probabil  foarte mica deoarece in afara de comentarile despre Torah, nimic altceva nu pare sa existe. Mai mult, asa cum Baal HaSulam in mod repetat accentueaza, multe dintre comentariile despre Torah de asemenea lipsesc. Vedem cum in unele locuri textul pare sa se termine brusc.

Dar din punctul de vedere al guvernarii superioare se pare ca avem nevoie exact de partile din Zohar pe care le-am primit. Deci nu trebuie sa ne simtim rau ca nu a fost gasita intreaga Carte Zohar. Trebuie sa fim recunoscatori pentru ce avem si sa o folosim conform scopului pentru care a fost creata.

Acum citim « Introducere la Cartea Zohar ». Toate articolele in aceasta introducere sunt foarte utile si profunde. Dar ‘’Magarul coducator’’, ‘’Noaptea miresei’’ si ‘’Scrisorile lui Rav Hamnuna Saba’’ sunt cele mai fundamentale articole unde autorii Cartii Zohar explica fundamentele creatiei.
Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Cabala 1/9/2011, “Introducere la  Zohar,” Articolul “Yitro (Jethro)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: