Conceperea sufletului

Tora, Leviticul (Ki Tazria), 12:01-12:02 : Domnul a vorbit lui Moise astfel: ”Vorbește copiilor lui Israel: atunci când o femeie rămâne însărcinată și dă naștere unui copil de sex masculin, ea va fi impură timp de șapte zile; ca atunci când este izolată datorită suferinței sale”.

Secțiunea Ki Tazria începe cu povestea omului și nu ne vorbește despre animale sau plante. Omul (Adam) este o dorință pe care o putem corecta pentru a fi asemenea cu Creatorul. Deși egoistă, inițial, în toate aspirațiile sale, motivațiile sale, gândurile și acțiunile sale, în starea corectată, trebuie să fie în întregime focalizată pe iubire și dăruire pentru ceilalți.

Trebuie să muncim constant asupra dorințelor care sunt invocate în noi și să le corectăm cu ajutorul Luminii Superioare. Apoi, în măsura în care ne asemănăm cu Creatorul, El ni se dezvăluie. Dorința este numită femeie, deoarece nivelul superior se dezvoltă din aceasta. ”Dacă o femeie concepe”, înseamnă că dorința se concentrează pe munca cu înclinația de iubire și dăruire.

În primul rând, trebuie să o examinăm și să  înțelegem dacă este potrivită pentru avansarea noastră către asemănarea cu Creatorul și care ar trebui să fie elementele de avansare în mod corect, în acest corp, adică în această dorință principală, astfel încât intențiile sale se vor schimba în iubire și dăruire. Dacă avansarea noastră este incorectă, este de preferat să se oprească și să rămână la nivelul anterior.

Astfel, Tazria înseamnă că nu ar trebui doar să participi la procesul de concepție a sufletului, mai degrabă să înțelegi cum se dezvoltă în tine și din ce atribute este făcut. Asta este ceea ce numim concepție.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții eterne”, 12.02.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: