Construind Linia de Mijloc in timp ce citim Cartea Zohar

Zohar: Creatorul a zis lui Noe: „Introdu arca* in gospodaria, familia ta.”

Una dintre calitatile omului, definite de Creator, se transforma intr-o alta calitate, numita Noe. Noe este calitatea de daruire si iubire, si aspiratia de a se ridica deasupra ego-ului sau. Una din calitatea numita Creator vorbeste despre aceasta calitate, numita Noe, in scopul de a te ridica la un nivel superior. Acesta este motivul pentru care Creatorul spune: „Introdu arca!”, ceea ce inseamna  – intareste-te in calitatea de daruire.

*arca numeste chivotul cu Legi – Chivotul Legamantului

Este scris la intrarea in arca: “Creatorul (HaVaYaH), Zeir Anpin, a spus”, si este scris despre asta la iesire: “Elokim a spus”, referindu-se la Nukvah al Zeir Anpin. Este scris ca stapanul casei, Zeir Anpin, permite lui Noe sa intre in arca.

Arca este calitatea de daruire, Bina. In cazul in care o persoana (calitatea lui Noe care aspira spre daruire) intra in arca, Bina, atunci el simte ca nimic nu-i poate dauna – el este in siguranta in fata tuturor celorlalte calitati, care nu sunt de acord cu Noe. Tot restul de calitati ale omului sunt egoiste si pot afecta progresul sau spiritual, acesta este motivul pentru care el vrea sa separe calitatea Noe de ele si sa avanseze numai cu aceasta calitate. El paraseste alte calitati, pentru moment si face o restrictie asupra lor, ascunzandu-le departe.

Apoi femeia, amanta, Nukvah al Zeir Anpin, ii spune sa iasa. El a intrat cu permisiunea stapanului, Zeir Anpin, dar iesit cu permisiunea amantei, Nukvah al Zeir Anpin.

Aici este vorba despre doua forte care influenţeaza o persoana: vigoarea lui Zeir Anpin si forta de Nukvah, Judecata si Mila. Prin influenta asupra noastra a acestor doua haturi, forte, noi avansam tot mai aproape de obiectiv.

Astfel, am aflat ca, stapanul a adus musafirul in casa, si amanta l-a dat afara, dupa cum este scris. “Elokim a zis lui Noe: Iesi din arca!” Elokim este forta masculina, forta care invinge.

Ei ii este permisa izgonirea musafirului, dar ea nu are dreptul de a-l lasa inauntru.

Chiar daca aceste doua forte sunt opuse una alteia, ele actioneaza împreuna pentru ca noi sa avansam. Nu poate avansa doar cu ajutorul unei forte care ne trage inainte. Avem, de asemenea, nevoie de forta care ne impinge de la spate. Suntem intotdeauna controlati de acestea, ca de doua haturi. Daca am inteles ca aceste doua forte ne influenteaza pentru binele nostru si echilibram forta de stanga cu cea de dreapta, atunci le vom conecta impreuna si vom construi linia de mijloc.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: