Corectarea conceptiilor gresite despre Kabbalah

Este un fapt cunoscut ca, cu cat cercetam mai mult literatura Biblica antica, cu atat mai mult realizam ca datarea sa traditionala este corecta. Filosofii care au facut afirmatii nefondate precum ca, Carea Zohar a fost scrisa in secolul 11, in Spania sau mai tarziu in Evul Mediu, recent au fost siliti sa recunoasca ceea ce este scris in cartea Zohar insasi, si anume ca a fost scrisa de catre Rabi Shimon Bar Iohai in secolul 2.

Un argument comun care sustine scrierea mult mai recenta a Zohar-ului a fost faptul ca vocabularul utilizat in Zohar nu a aparut in lexicon decat mult mai tarziu de secolul 2. Cu toate acestea, cercetarile recente efectuate asupra textelor antice, sustinute de noile tehnologii au adus la lumina o multime de documnte scrise in vechea limba Arameica.

Intr-un raport al acestor descoperiri din  University of Chicago News, unul dintre cercetatorii din acest Perepolis Fortification Archive Project at the Oriental Institute, Aramaic scholar – Annalisa Azzoni, profesor asistent al Divinity School of Vanderbilt University, spune –Nu avem multe arhive de aceasta marime. Mult din ce este in aceste texte este in totalitate nou, dar aceasta schimba de asemena tot ce am stiut pana acum. Spre exemplu sunt cuvinte pe care le cunosc a fi folosite intr-un dialect tarziu, dar nu am stiut ca au fost folosite in acest timp si in acest loc, Persia anul 500 B.C. Pentru un Aramaicist, aceasta este o descoperire importanta.

Vreau sa cred ca in vitorul apropiat toate interpretarile eronate facute despre Kabbalah se vor corecta, si ca o vom folosi spre binele lumii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: