Creatorul nu există în afară noastră

Întrebare: Cum este posibil să cerem ajutorul Creatorului şi să ne dorim doar dăruire, fără a primi nimic pentru noi?

Răspuns: Asta este exact ceea ce cerem. Îi cer Creatorului să îmi dea oportunitatea să dăruiesc, unde să dăruiesc Creatorului înseamnă să dăruiesc grupului, pentru că este scris, Locuiesc printre oamenii mei. Este acelaşi lucru.

Nu este un alt Creator. Locuiesc printre oamenii mei înseamnă că El devine revelat în grup. Forţa comună a grupului este numită Creator. A dărui grupului ca întreg înseamnă a dărui Creatorului.

Ne gândim la asta din punct de vedere corporal şi de asta ne întrebăm, Ce este aşa de special la grup? Ce pot să îi dăruiesc? Ce prostie! Dar dacă chiar ai ieşi din tine şi ai dărui celorlalţi, vei descoperi realitatea superioară în loc de această lume. Doar că noi nu am obţinut asta.

Apare o întrebare: Dar multe tehnici filozofice susţin, de asemenea, dăruirea către societate şi consideră vocea poporului ca vocea lui Dumnezeu? Totuşi, asta este incorect, pentru că ei nu folosesc Lumina care corectează, forţa interioară care este prezentă în societate.

La sfărşitul zilei, ce spune ştiinta Cabala? Nu ai nimic în afară de dorinţă. Înăuntrul acestei dorinţe este o forţă specială numită Creatorul, care este ascunsă acolo de la început. Poţi trezi această forţă înăuntrul grupului dacă vrei cu adevărat să avansezi, să dărui grupului. Atunci vei ajunge faţa în faţă cu rezultatele finale – cu tine însuţi, cu grupul şi cu Creatorul. Totul este înăuntrul grupului, în dăruirea pe care o obţii în afara ta.

Şi nu este nicio diferenţă dacă dărui grupului sau Creatorului. Dăruirea în grup înseamnă dăruirea către Kelim-urile sau dorinţele celorlalţi, în timp ce dăruirea către Creator înseamnă că devi mai inclus în forţa comună a dăruirii care se află înăuntrul acestor dorinţe.

Trebuie să ne detaşăm de noţiunile religioase, de credinţa noastră inerentă într-un anumit tip de Creator, care guvernează de undeva din cer şi ne influenţează de acolo. Uitaţi-va la câtă putere are încă acest stereotip asupra noastră! Dar de fapt, nu este nicio forţă superioară în afara noastră! Această forţă este în interiorul grupului, în conexiunea dintre noi. Şi ne există nimic în afară de această realitate, pe are o descoperiţi. Nu este nimic în afara acestei realităţi.

Adâncindu-vă din ce în ce mai adânc în aceste noţiuni, veţi începe să înţelegeţi că este o abordare foarte materialistă.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala3/21/11, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed