Creatorul si Israel in exil

Zohar, Capitolul BeHukotai (In starile mele ), paragraful 50: Si te voi pedepsi aspru, să mergi în exil. Și dacp spui că te voi părăsi, Eu, de asemenea, sunt cu tine.

Chiar daca vorbim despre actiuni care nu au fost facute de dragul recompensei, in realitate acest lucru nu exista in natura. Intotdeauna cerem o recompensa ca energie pentru actiunile noastre. Pana la urma numai nebunii sau copii actioneaza fara un scop.

Oricum, scopul nostru este sa atingem revelatia, sa vedem adevararul, sa intelegem motivele sale si sa realizam care este locul nostru. Avem nevoie de intregul scop al adevarului, aici si in toate lumile.

Revelarea acestui adevar este revelarea Creatorului. Aceasta este recompensa noastra.  Asa este definita esenta stiintei Cabala.  Este revelarea Creatorului catre creaturile sale in aceasta lume.

Aspiram la cea mai mare recompensa, chiar daca n-am dobandit-o in forma implinirii egoiste, ci in aspiratia noastra de la falsitate catre adevar.

Intreaga mea viata de lux poate parea ca e atat de dulce, e scabros. Cu toate acestea, in acelasi timp, ma simt gol, deoarece nu exista nicio urma de adevar in ea. Apoi imi schimb scopul.

In loc sa primesc dulcea indeplinire directa, vreau sa dobandesc plinatatea adevarului.

Nu este usor de realizat acest lucru.

In ebraica cuvantul „adevar” consta din trei litere – אמת. Alef este prima litera din alfabet, Mem semnifica Bina, calitatea de a darui, si Tav este ultima litera a alfabetului. Cu alte cuvinte, toate calitatile mele trebuie sa vina impreuna in jurul Bina, a intentiei de dragul de a darui, si apoi voi intelege ce inseamna acest lucru,  iar aceasta il va dezvalui pe Creator.

Adevarul este criteriul exilului meu. Daca as vedea ca ma aflu in exil relativ fata de adevar, inseamna ca ma aflu in exil relativ fata de Creator. In starea finala, cea care este de dorit, suntem uniti, fuzionam , si suntem topiti impreuna intr-un singur, perfect, neincetat Zivug. Aceasta inseamna ca acum suntem intr-o stare nedorita. Cu alte cuvinte, atat eu cat si El suntem in exil.

Din partea 1 a   Lectiei zilnice de Kabbalah 3.11.2010, “Creatorul si Israel in Exil”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed