Cu cat este studiul mai dificil, cu atat este mai bine

Gandurile noastre sunt interconectate. De aceea, chiar acum, cand studiem Cartea Zohar, daca cineva devine lenes, acest lucru ii slabeste pe toti. Acea persoana va fi pedepsita pentru aceasta manifestare prin faptul ca ii va fi si mai dificil sa studieze.
Suntem toti in aceasi barca. Fie ca fac o gaura in ea, fie ca incerc cu cele mai bune abilitati ale mele sa misc barca comuna, cu intentia mea.

 Cu cat mai putina energie am, cu atat imi este mai dificil.  Totusi, daca depasesc toate aceste obstacole, atunci contribui cu eforturile mele la efortul comun de evocare a Luminii.  Eu, astfel, influentez pe toti ceilalti si acest lucru se intoarce la mine prin ei. Ca rezultat, eu raman castigator.

 De aceea, cu cat mai dificil este in timpul studiului, cu atat este mai bine. Trebuie sa simt responsabilitatea pe care o am, pentru ca toti am semnat un contract de grup, un acord mutual, si acest lucru ma obliga pe mine sa actionez.

 Este imposibil sa citesc Cartea Zohar de unul singur, imi trebuie mediul inconjurator. Mediul inconjurator sunt oamenii care studiaza peste tot in lume si asteapta rezultate din studiu. Creatorul a trezit cateva milioane de oameni in diferite parti ale lumii, care acum citesc Cartea Zohar impreuna cu noi.

 Fiecare persoana care sta in fata televizorului sau a computerului trebuie sa inteleaga ca, daca este lenes in acel moment, atunci el influenteaza pe toti ceilalti! Aceasta transgresiune il va da inapoi si il va impinge departe de la atingerea scopului, in aceasi masura in care ne face rau noua tuturor.

 De aceea, studiul nu este doar munca mea personala. Chiar acum, noi toti impreuna incercam sa atragem Lumina Inconjuratoare si cu ajutorul ei sa miscam barca noastra mai aproape de scop. Este scris ca cineva trebuie sa atinga un asa nivel al iubirii pentru prieten, astfel incat i-ar da acestuia ultima perna, daca prietenul o vrea.

 Acum gandeste: prietenul vrea sa avanseze spre scopul spiritual si voi doi mergeti impreuna in aceeasi directie. Totusi, deodata, tu il abandonezi. Ce fel de pedeapsa merita un tradator de acest tip?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: