Cu forțe noi pentru atacarea Corecţiei

După etapele de început ale conexiunii corecte cu grupul , este necesar să se continue prin studierea Cărţii Zohar cu aceeași metodă cu care studenţii au învățat cu Rabbi Shimon. Au scris această carte ei înşişi, au dezvăluit nivelurile, stările spirituale  și le-au exprimat în scris. Rabbi Shimon i-a învățat, Rabbi Abba și Rabbi Elazar au explicat ceea ce a spus el .

Ramchal a descris acest lucru în cartea Adir BaMarom: Și Rabbi Shimon bar Yochai a dezvăluit secretele Torei, și prietenii au ascultat glasul lui, și s-au alaturat lui în această conexiune, fiecare răspunzând de partea lui. Asta este ceea ce a vrut Rabbi Shimon bar Yochai , ca o carte să fie scrisă care să includă spusele tuturor membrilor întâlnirii sale, iar cartea să fie scrisă despre Tora, pentru că în alte scrieri se vorbește despre anumite idei, dar Zohar care este făcut despre Tora este numită marea deschidere a întregii Tora. Și Rabbi Shimon bar Yochai i-a cerut lui Rabbi Abba să fie scriitorul și să aranjeze toate lucrurile pe care înțelepții din întâlnire le-au spus, oricând și oriunde au fost, totul aranjat în funcție de ordinea din Tora.

Acesta este, de asemenea, modul în care trebuie să ne înțelegem în grupuri , în scopul de a studia Cartea Zohar , și apoi lumina ei ne va influența . Dacă vom face un efort de a fi ca elevii lui Rabi Shimon , în scopul de a conecta, astfel încât fiecare dintre noi să fie ca un singur om cu o singură inimă și cu dragoste de prieteni, atunci Lumina ne va influența și ne va da un sentiment mai mare de conexiune. Și în acest lucru vom începe să descoperim rețeaua de conexiuni dintre noi numită un Partzuf din zece Sfirot.

Întâi, în aceste zece Sfirot, cea mai mică Lumină va apărea, Ohr Nefesh de Nefesh de Nefesh. Dar aceasta este deja o suflare , un fel de sentiment al lumii spirituale. Deși eu încă nu pot acționa în mod independent , mă găsesc și exist în lumea spirituală . Deci, dezvoltând relațiile dintre noi mai mult și mai mult, vom descoperi Ruach de Nefesh de Nefesh, și așa mai departe.

Începem să înțelegem mai mult și să simţim legătura dintre noi . Calitatea Partzuf-ului nostru crește treptat, iar Lumina generală va începe să fie mai clară și mai clară în cadrul acestuia, în asta îşi dezvăluie relația sa cu Kli-ul . Acesta este modul în care vom ajunge la un simţ al programului general care operează între noi și înțelegem ceea ce se întâmplă între noi, ceea ce se întâmplă în toată realitatea, în întreaga lume și în toate lumile.

Toate acestea vor fi dezvăluite în cadrul celor zece Sfirot ai conexiunii dintre noi, exact aşa cum cei zece studenții ai lui Rabbi Shimon au descoperit atunci când au fost conectaţi doar în grupul lor. Ei nu au fost conectaţi cu restul lumii deloc, cu toate acestea, totuși, au descoperit toată realitatea infinită .

Cu alte cuvinte , toate mijloacele sunt în mâinile noastre. Și, în același timp, lumea se deteriorează, devenind din ce în ce mai întunecată și mai sinistră. Este scris despre aceste vremuri că insolența se va multiplica peste măsură și toate problemele și tot felul de nenorociri se vor întâmpla în lume. Dar noi trebuie să înțelegem că toate acestea se întâmplă în mod special deoarece Lumina se apropie de lumea noastră, iar lumea trebuie să fie din ce în ce mai mult adaptată Luminii. Și dacă nu se va acomoda la Lumina , atunci în loc de lumină , va vedea întunericul , pentru că este în proprietăți opusă Luminii. Și, prin urmare, obligația noastră este ca imediat să începem să explicăm lumii de ce depinde viitorul nostru. Asta este doar prin conexiune între noi și datorită Carţii Zohar cu toții putem ieși din exil, din acest întuneric .

De aceea, mă bucur că am început să traducem Cartea Zohar în mai multe limbi. Sperăm că această convenție va fi un bun început pentru acceptarea acestui cadou pe care l-am primit: Cartea Zohar , și de aici înainte , vom continua corecția cu o putere mult mai mare decât am avut până acum.

Din Săptămâna Mondială Zohar ” Convenția Mondială Zohar ” Ziua 1, 5/2/14 , Lecția 2

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: