Cum incepe Zoharul

Cartea Zoharului necesită o pregătire specială din partea noastră. Acesta este sursa cea mai puternică de Lumina si forta care va schimba natura noastră dacă ne pregătim noi înşine corect pentru a lucra cu ea.

Mai întâi de toate, în starea noastră actuală trebuie să corespundem maximal cu Lumina Superioara pe care ne-o aduce Zoharul. Acesta este motivul pentru care, cât de mult putem, trebuie sa incercam sa fim similari cu autorii Zoharului, cu Rabbi Shimon si cu cei nouă elevi ai sai. Ei explică faptul că la începutul lucrarii spirituale,a  revelaţiei din Zohar, Lumina din Hochma a Lumii Atzilut, ei sunt preluati dintr-o dată de ură reciprocă. Lumina pe care ei o atrag straluceste în dorinţele lor, şi în ciuda dorinţei lor de unitate, ceea ce apare intre ei este repulsie. Stand in fata iluminarii Zoharului, ei văd ca sunt opusi ei.

Calea începe cu revelaţia răului, o persoană trebuie să simta asta de fiecare data. În caz contrar, primul său pas va fi incorect. Este scris, „am creat înclinaţia rea şi am creat Tora ca un condiment, deoarece Lumina ascunsa în ea ne întoarce la sursă.” Aici este vorba de trei linii. Înclinarea rea este linia stânga, Tora sau condimentul este linia dreapta (Lumina care Reformeaza), iar linia de mijloc este sufletul nostru corectat, dorinţa liniei stângi, care a fost corectată prin intenţia liniei drepte.

Înclinaţia rea, egoismul, nu vine de la sine, ci sub influenta luminii. Apoi ne  întoarcem la linia dreapta, Tora, şi Lumina care vine de sus ne întoarce la Sursa, Creatorul, linia de mijloc. Revelaţia răului este începutul fiecărei faze de pe calea de a veni mai aproape de Creator, de la zero până la sfârşitul corecţiei. Chiar si grupul lui Rabbi Shimon, care a fost la un nivel foarte ridicat, a trecut prin aceleaşi etape.ListenRead phonetically

Cu toate acestea, scopul este mare şi-l evocă necesitatea de Lumina, Creatorul care va veni şi ne va corecta. Nu-l vom mai lasa în pace până când El nu apare şi stabileşte o legătură între prieteni asa incat  vor deveni un Kli comun în garanţie reciprocă, ca un singur om cu o singura inima intr-o singura dorinta . Aceasta este ceea ce vom cerere. Chiar dacă nu ştiu exact ce înseamnă asta, chiar dacă nu am nici cea mai mică înclinaţie de a ma uni, eu  inca strig împreună cu toată lumea.

Acesta este modul în care ne apropiem de lectură din Zohar, din dorinţa de a ne uni. Unitatea ne va permite să atragem Lumina de Sus. La început, fiecare persoană este prin el însuşi, şi apoi prin intermediul Luminii Inconjuratoare (Ohr Makif), vom ajunge la unitate.

În această unitate vom dobândi Lumea de Sus. Suprafeţele gradelor spirituale inauntrul interconectarii noastre. La început ni se dezvăluie înclinaţia rea dintre noi şi apoi cerem Lumina care ne va uni. Apoi Lumina lucreaza şi ne uneşte în linia de mijloc, în dorinţa comună.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 11/14/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: