Cum obții prin inimă?

Subiectul creației, adică noi, este dorința de a primi plăcere. Nu putem face nicio acțiune decât dacă ne este necesară pentru a experimenta plăcere. Acționăm numai prin cererea dorinței noastre, care este numită un loc (Makom).

Este scris: O persoană învață numai în locul în care inima sa dorește, ceea ce înseamnă că învață în afara necesităților și aspirațiilor. În acest caz, care este utilitatea mea care stau aici și încerc să construiesc un fel de intenție în interior? Este totul o minciună. Inima mea dorește ceva și eu nici măcar nu știu ce vrea.

Atunci, nu este mai bine ca pur și simplu să citesc textul, fără să sper să treacă prin inimă? Cum putem schimba dorința, dacă noi suntem dorința? Ca răspuns, Cabaliștii spun: Trebuie să te unești și să devi inclus în fiecare, să cauți dorința comună a tuturor, să o întărești și să o schimbi. Trebuie să-ți schimbi intențiile și scopurile cu ajutorul mediului.

Restul nu depinde de tine. Baal HaSulam explică, în articolul Liberatea, faptul că atunci când suntem incluși în grup, curgem împreună cu el și suntem influențați de el în toate felurile. Totuși, am înțeles ce vrem, pentru că am început să acționăm prin voința unei noi dorințe, pe care o obținem de la grup.

Timp după timp o persoană încearcă să se conecteze la grup și dorința sa se schimbă. Mulțumită acesteia, ea vine la studiu cu o cerere diferită și atrage Lumina Superioară care se înoiește constant, care o va schimba și o va atrage spre un scop clar și spre un grad mai înalt.

Chiar dacă dorința mea este egoistă, vreau toate beneficiile din această lume și din lumea care vine. Nu am nicio grijă pentru ceilalți și pentru Creator. Totuși, între timp, grupul din jurul meu vorbește despre lucruri exaltate.

Din punct de vedere spiritual, este posibil ca toți prietenii mei să fie mincinoși, dar ei vorbesc elocvent și sunt inspirat de discursurile lor. Ca rezultat, împreună cu dorința mea egoistă, simplă, făra voie adopt de la grup o nouă direcție, către dăruire. Vreau să devin parte din grup și încep să apreciez unitatea.

Fie că îmi doresc sau nu, devin pătruns de valorile grupului. Prietenii devin parte din mine și intenția mea se schimbă. Acum, când doresc influența Luminii la studiu, ea vine datorită virusului pe care l-am primit de la mediu. Acum am ceva în afara propriului meu ego, o nouă direcție către scop, pe care nu am dorit-o și pe care nu mi-am putut imagina-o înainte.

Grupul m-a obligat să fac asta. Și asta pentru că în rădăcinile noastre, suntem conectați într-un singur suflet și de aceea eu sunt pătruns de dorințele prietenilor și ele mă inflențează.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 11/17/10, Zohar-ul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: