Cum poti ajuta un prieten

Intrebare: Cum pot ajuta un prieten sa obtina intentia corecta?

Raspuns: Cand un incepator vine prima data la Cabala, el nu vede sau nu simte despre ce se vorbeste. Este scufundat in propriile ganduri si dorinte. Sade si studiaza impreuna cu toata lumea, ca un copil care abia s-a nascut si nu percepe nimic sau nu intelege in ce fel de lume este. Sau, poate fi comparat cu o persoana bolnava care si-a pierdut cunostinta.

Imi aduc aminte, dupa un accident de masina, cand am ramas inconstient. Cateodata imi recapatam cunostinta si auzeam voci pe afara. Uneori, chiar le putem raspunde, dar nu vedeam nimic si nici nu reactionam. Asta este similar cu situatia unei persoane care vine sa studieze Cabala. Este prezenta si nu este prezenta. Are nevoie de timp si de grija celorlalti, la fel cum are nevoie cineva care este bolnav sau un copil. Acest fel de grija o poate ajuta sa avanseze usor.

Daca asistenta nu il ajuta, atunci persoana trebuie lasata singura si sa i se dea timp pentru a-si face ordine ea insasi, gradual. Poate sa dureze cateva luni sau ani pana cand sa auda Cabala decat sa se auda pe ea insasi.

Cand incepe sa auda o persoana pentru prima data? Atunci cand simte unitatea cu ceilalti, ea isi deschide senzatiile spirituale si exact atunci se petrece intrarea in lumea spirituala.

De aceea, cu cat este mai mare si mai puternic mediul, cu atat se accelereaza mai mult dezvoltarea unei persoane si influenta asupra ei, fortand-o sa se miste mai repede de una singura.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 31.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: