Cum sa fac o mancare savuroasa din ingrediente neplacute

Chiar daca intelegem sau nu Zohar-ul, avem dorinta ca Lumina care Corecteaza sa straluceasca deasupra noastra in timpul studiului si asteptam ca un miracol sa se intample, ca rezultat al acestui lucru. Un miracol inseamna ca nu exista nicio conexiune intre rezultatul citirii si ceea ce citesc acum, inteleg si simt. Nu este nicio conexiune logica intre actiunile mele si rezultate, deoarece aceasta conexiune este ascunsa.

Putem vorbi la nesfarsit de faptul ca Zohar-ul este un Sistem Superior, care conduce Lumina catre noi si de faptul ca noi activam acest sistem, incluzandu-ne in el cu dorintele noastre, la fel cum un bebelus din aceasta lume face eforturi si creste fara a intelege cum creste. Cu toate acestea el se maturizeaza gradual si devine adult. Totusi, nu conteaza cat de mult vorbim despre asta, tot nu explica esenta miracolului care se intampla.

Imi pot imagina ca sunt in Lumea Spirituala deja, dar nu simt asta. Pot sa-mi imaginez ca realitatea este unita si ca o fac sa ma influenteze, la fel ca un copil care nu intelege ceea ce face. Totusi, exista conexiuni si influente asupra mea care sunt imposibil de transpus in cuvinte. Tot ceea ce ne ramane este sa o luam ca un medicament.

Este scris ca Creatorul a creat dorinta egoista in om si a creat Tora ca un condiment pentru ea. Tora este mijlocul de a corecta dorinta egoista, pentru ca Lumina este continuta in ea. Condimente ca sarea, piperul si mustarul sunt neplacute cand sunt gustate simple, dar combinate cu dorinta egoista, natura noastra, creaza o implinire placuta.

Similar, este imposibil sa folosim natura noastra egoista, deoarece in loc de o implinire placuta ne aduce suferinte. De aceea trebuie sa conectam dorinta cu intentia si atunci viata noastra va deveni eterna si perfecta, in Lumina Torei.

Atat timp cat nu putem folosi aceste doua ingrediente impreuna corect, vom suferi din cauza egoimului  si a mirodeniilor din el. Aceasta stare este numita Lo Lishma-Nu in Numele Lui; este timpul prepararii, inainte ca hrana si mirodeniile sa se conecteze in noi corect, placut si suficient.  Adaugam constant mai multe mirodenii mancarii si o gustam pentru a vedea cat de placuta este pentru noi; asa, in linia mijlocie, putem manca si a ne bucura.

Totusi, atata timp cat nu am atins acest minunat rezultat, trebuie sa asteptam cu rabdare ca mancarea sa se gateasca si sa se mixeze cu mirodeniile. Dupa aceea vom simti gustul placut al studiului. Cartea Zohar vorbeste numai despre “mancarea” cu adevarat sanatoasa si gustoasa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: