Cum să găsiți calea în Cartea Zohar

Întrebare: Ce ne va ajuta să „intrăm” în Cartea Zohar și să o înțelegem?

Răspuns: Nu este atât de ușor să intri în această carte. Este într-adevăr secretă, ascunsă. De mii de ani, nimeni nu a putut să o deschidă. Pe măsură ce se întâmplă, ceva există, dar mâinile nu ajung la ea. Dar în timpul nostru, începem să o descoperim.

A o descoperi nu înseamnă a înțelege limba în care este scrisă. A descoperi Cartea Zohar înseamnă a te duce în narațiunea sa, în interiorul ei.

Să presupunem că în copilărie ridici o carte, de exemplu, În căutarea naufragiilor și când citești despre aventurile lor, intri în ele, navighezi cu ei pe o navă, călătorești în jurul lumii: Patagonia, triburile și tu esti acolo cu ei.

Dar mama îți spune „Este timpul să te culci”. Ești forțat să închizi cartea și te-ai întors deja acasă, în patul tău, adormind și rupându-te de această lume de basm inventată de cineva.

În copilărie, continuăm să trăim adesea cu personajele cărții, într-un fel, parcă jucăm aceste roluri, vorbim ca ei. Dar apoi trece. Viața își are efectul sau. Dezvoltăm dorințe mai serioase, relații mai serioase. Suntem mai conectați cu viața decât cu cărțile. Astfel, perioada în care trăim în cărți trece.

Dar nu aici. Dimpotrivă, se dovedește că intri în Cartea Zohar și trăiești în ea, și ca și cum ai duce o viață dublă. Pe de o parte, trăiești în lumea noastră normală. Este normal, deoarece așa suntem obișnuiți să o tratăm, la fel de normal, așa cum fac toți oamenii.

Și, în același timp, exiști într-o altă dimensiune la care această carte te introduce treptat, într-o lume care există, nu în imaginația ta. Este chiar mai strălucitor, mai viu, mai puternic, mai definitoriu decât lumea în care trăiești.

Mai mult decât atât, începi să înțelegi, să realizezi, să simțiți și să vezi că lumea pe care o dezvălui acum controlează de fapt această mică lume pe care ai crezut-o anterior că este singura care există.

Când închizi Cartea Zohar, lumea în care ai intrat nu dispare. La urma urmei, de fiecare dată când o deschizi, percepi această lume și mai profund, deschizi această lume în tine și mai adânc, începi să simți că exiști deja în ea.

Adică, lumea care ți se descoperă prin Cartea Zohar există aici, împreună cu această lume. O simți, o vezi și interacționezi cu ea. De fiecare dată devine mai clara și mai bogata. Și tu trăiești în ea.

Se pare că aceasta nu este o viață dublă, împărțită condițional, dar ambele lumi se completează reciproc. Cu toate acestea, lumea care ți se descoperă acum este mai maiestuoasă, mai puternică, mai definitorie și mai înaltă. Toate puterile provin din ea și îți controlează mica viață anterioară.

Întrebare: Ca urmare, încep să mă identific mai mult cu această lume serioasă și mare?

Răspuns: Acest lucru se întâmplă treptat pentru că vezi că totul este determinat la nivelul superior, în lumea superioară. Lumea noastră este înăuntrul ei. Urmează ca o consecință a lumii superioare și puteți vedea deja cum oamenii și tot felul de evenimente sunt determinate tocmai din ea. Se pare că cineva stă în picioare, apoi se mișcă, apoi face sau spune ceva. Și vezi cum îl mișcă, fac lucruri prin el și vorbesc prin el.

Din emisiunea de pe KabTV„Puterea cărții Zohar” nr.1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed