Cum sa Il inteleg pe Creator

Intrebare: De ce este sistemul spiritual atat de complicat: Creatura cere un lucru si primeste ceva cu totul diferit?

Raspuns: In primul rand, acest lucru este incorect. Creatorul si creatura se pot intelege unul pe celalalt, pot lucra impreuna si nu au niciun dezacord cu conditia ca ei sa devina parteneri. Apoi creatura primeste ce cere: Creatorul cunoaste inainte ce va cere creatura, ii da tot ce are nevoie, si nu sunt niciun fel de probleme.

Problema apare cand creatura nu cere conform ordinii gradelor, adica cere de dragul propriei multumiri. Apoi creatura primeste in mod firesc o impovarare a inimii si suferinta, pentru ca ea sa vada ca starea ei nu e buna si ca obiectivul ei este incorect.

Prin urmare, doar datorita comunicarii incorecte dintre creatura si Creator i se pare creaturii ca, Creatorul nu o intelege si nu face pentru ea ce trebuie. Datorita obiectivului incorect, creatura se prezinta cu numeroase pretentii la Creator: Unde este tot ce mi se cuvine, de ce nu ma corectezi, de ce nu ma umpli? Cu toate acestea, imediat ce creatura dobandeste conexiunea cu Creatorul, ea cunoaste exact ce portiune de Lumina primeste, de ce, unde sa lucreze prin mijloace ale credintei dincolo de ratiune, unde – prin mijloace de putere personala si asa mai departe.

Creatorul este interesat sa ajungem sa Il cunoastem si sa mergem de partea Sa. Dar unde comunicam cu Creatorul? In credinta de dincolo de ratiune. Creatura doreste sa comunice cu Creatorul in Machsom, in cadrul dorintei de a primi, dar Creatorul ii spune: Nu, ridica-te in Bina, dobandind calitatile daruirii. Acolo ne vom intelege intre noi, acolo nu vei avea niciun fel de problema cu mine!

Este scris, Creatorul l-a creat pe om ca sa fie direct, drept, dar oamenii inventeaza numeroase calcule. Numeroasele calcule sunt in dorinta de a se bucura, deoarece exista o mare cantitate de tipuri de dorinte. Cu toate acestea, daca acoperim toate aceste dorinte cu doar o singura intentie de a darui, deja nu mai exista numeroase calcule. Exista doar un calcul si doar o destinatie.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 25.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: