Cum sa inteleg Zoharul

Nu conteaza ce citim, Cartea Zohar, Talmudul Babylonian sau Biblia (Torah), toate textele ‘’sacre’’ vorbesc despre o munca pe care nu pot sa o percep, sa o inteleg. Nu pot sa inteleg nici unul dintre detalii.

Cum poate mintea sa “inteleaga”, sa lucreze? Cand mintea mea are un exemplu a ceea ce vad, aud sau citesc, pot sa adun si sa aranjez o imagine in interiorul meu care corespunde cu ceea ce are loc in afara mea. Totusi, aceasta metoda nu e valabila atunci cand studiez Cabala. Nu am exemple care sa  se potriveasca. Atunci cum pot sa compun o imagine?

Sa presupunem  ca ZA (Zeir Anpin) este “10” si Malchut este “5”. De cate ori mai mic este Malchut decat ZA ? 10-5=5. Excelent ! Inseamna ca stii. Dar ce stii? Intelegi ce este ZA? Nu. Dar Malchut? Nu. Ce este “5”, diferenta dintre ele? Nu stii nici asta. Atunci ce stii de fapt?

Totusi, studiem aceste definitii deoarece sunt radacinile Superioare, si ele afecteaza punctele din inima, marindu-le. Este singura actiune posibila din intreaga stiinta a Cabalei pentru noi, care suntem situati sub granita, despartindu-ne de Lumea Superioara. De aceea, asa cum Baal HaSulam arata in  Introducere la Studiul celor Zece Sefirot, nr 155, Cabalistii obliga pe fiecare persoana sa studiaze Cabala intrucat aceasta actiune atrage Lumina care Reformeaza si ne intoarce la Creator.

Intreaga Torah a fost scrisa fara sa se foloseasca virgule, punctul si spatiul intre cuvinte; de la bun inceput pana la sfarsit, este o secventa neintrerupta de litere. Literele sunt dorinte, Kelim(vase). Atributele darurii si primirii. Hasadim si Hochma, care impart o conectare speciala au creat pentru noi forma literelor.

Totusi, trebuie sa creez aceleasi proprietati, Kelim, in dorinta mea de a primi. Cand dorinta mea exista in proprietatea lui Hassadim si Hochma, atunci voi primi aceeasi forma a literelor. Aceste attribute vor fi in mine ca un set de 22 matrite. Voi putea sa creez cuvinte sau actiuni cu ele. Din cuvinte voi construi fraze, programe complete.

Trebuie sa echivalezi dorinta ta cu aceste simboluri. Cabalistii ne-au transmis aceasta informatie sub forma simbolurilor astfel incat sa poti face aceleasi forme din dorinta ta de a primi asa cum descrie Tora, incepand cu prima litera, Bet (prima litera a cuvantului Beresheet, « la inceput »), si cu ultima litera a Torei, Lamed.

Ia-ti dorinta, foloseste-o ca un aluat si sculpteaza aceste forme din el. Rezultatul va fi un tu complet corectat.

Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Cabala 11/23/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: