Cum Sa Intorci Noaptea La Zi

Zohar, Capitolul “Miketz” Paragraful 117: Cand o persoana se ridica de dimineata ar trebui sa-si spele miinile cu un “Natlah” pentru apa, care este un vas din care se ia apa (o cana speciala pentru ritualul spalarii mainilor).

“Dimineata” inseamna ca Lumina de Hasadim vine si descopera iluminarea de la Hochma. O persoana simte calitatea daruirii si a iubirii ca un intuneric in interiorul dorintelor sale egoiste (de primire). Corectandu-le, el se trezeste pentru dimineata si experientele din zori, apoi e ziua. In interiorul dorintelor sale corectate simte Lumina Daruirii.

Toate aceste lucruri se intampla in interiorul acelorasi dorinte. La inceput o persoana simte ca lumea spirituala este intuneric – ceva care este respingator si nedorit, pentru ca este legat de daruire si de nevoia de a iubi aproapele. Apoi, trece prin corectie, studiind in timpul noptilor (si, in functie de conexiunea dintre “ramura si radacina”, de asemenea studiem in timpul noptii). Astfel persoana se pregateste pentru venirea zilei, ajunge sa inteleaga faptul ca spiritualitate, daruire, iubirea aproapelui este zi – ca este bine, si, prin urmare, el isi doreste asta.

Din cauza intentiei lui, Lumina Inconjuratoare incepe sa-l influenteze treptat facand ca starea care parea inainte intuneric acum sa fie dorita. Aceeasi stare se transforma in zi si incepe sa straluceasca.

Aceste corectii pe care o persoana le face cu dorintele sale se numesc “spalarea mainii”, deoarece mainile sunt cele care primesc dorintele care trebuie curatate de intentiile egoiste, inainte sa poata fi folosite. “Vasul special pentru ritualul spalarii mainilor”, Vasul Superior Bina, toarna Lumina de Corectie peste dorintele noastre de primire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: